hepinize günaydınlar arkadaşlar. mutlu huzurlu ve sağlıklı bir gün geçirmenizi dileyerek tarifime geçiyorum.bugun vereceğim tarif yazdan kuruttuğumuz sebzelerden.buyrun bakalım.
malzemeler
kurutulmuş kabak
kurutulmuş biber
kurutulmuş patlıcan
1 kurusoğan
az salça
1 kase sarımsaklı yoğurt
sebzeler tuzlu suda haşlanır ve süzülür.geniş bir tavaya biraz sıvıyağ konur ve doğranmış kurusoğan kavrulur.az salça ilave edildikten sonra biraz kavrulur ve sebzeler ilave edilir.az mikatar kaynar su ilave edilerek ocakta 5 veya 10 dk sebzeler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir.üsütne sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.afiyet olsun.
5 Nisan 2011 Salı
4 Nisan 2011 Pazartesi
patatesli milföy den gül börek
hepinize günaydınlar ve mutlu sağlıklı bir hafta diliyorum.daha önce peynirlisini verdiğim gül böreğin şeklinin resimlerini çekememiştim.bu defa gül şeklinin nasıl verildiğini resimledim.buyrun bakalım.
malzemeler.
1 pk milföy
haşlanmış patates
dereotu
maydonoz
üstüne yumurta sarısı
haşlanmış patates rendelenir ve doğranmış dereotu ve maydonoz eklenir.tuz karabiber ve pulbiber ilave edildikten sonra milföylere aşağıdaki şakil verilir.ortasına patates konup katlanır ve yumurta sarısı sürülüp pişirilir.
malzemeler.
1 pk milföy
haşlanmış patates
dereotu
maydonoz
üstüne yumurta sarısı
haşlanmış patates rendelenir ve doğranmış dereotu ve maydonoz eklenir.tuz karabiber ve pulbiber ilave edildikten sonra milföylere aşağıdaki şakil verilir.ortasına patates konup katlanır ve yumurta sarısı sürülüp pişirilir.
ayrıca bu tarifi etkinlik düzenleyen arkadaşım için http://oktayustayemektarifleri.biz/ adresine gönderiyorum.
2 Nisan 2011 Cumartesi
kahvaltılık peynirli kolay poğaça
hepinize günaydınlar ve mutlu haftasonları diliyorum arkadaşlar.bugun size çayın yanına kolay hazırlanan poğaça tarifi vermek istiyorum.
malzemeler
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta(1nin sarısı üstüne)
1 çay bardağı yoğurt
1 küçük kase ezilmiş beyaz peynir
1 pk kabartma tozu
çok az tuz
aldığı kadar un
yumurta sıvıyağ ve yoğurt çırpılır.daha sonra ezilmiş peynirde ilave edildikten sonra az tuz ve kabartma tozu da ilave edilir.daha sonra azar azar un ilave edilip yumuşak bir hamur yapılır.hamurdan bir parça alınır ve yuvarlak yapılıp üstüne yumurta sarısı sürülür.200 derece fırında pişirilir
afiyet olsun.
malzemeler
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta(1nin sarısı üstüne)
1 çay bardağı yoğurt
1 küçük kase ezilmiş beyaz peynir
1 pk kabartma tozu
çok az tuz
aldığı kadar un
yumurta sıvıyağ ve yoğurt çırpılır.daha sonra ezilmiş peynirde ilave edildikten sonra az tuz ve kabartma tozu da ilave edilir.daha sonra azar azar un ilave edilip yumuşak bir hamur yapılır.hamurdan bir parça alınır ve yuvarlak yapılıp üstüne yumurta sarısı sürülür.200 derece fırında pişirilir
afiyet olsun.
1 Nisan 2011 Cuma
MİM
herkese iyi akşamlar diliyorum.sevgili arkadaşım http://canimcektipisirdim.blogspot.com/ beni mimlemiş.bu mim biraz farklı.buzdolabı magnetlerinin resimlerini yayınlıyoruz.benim buzdolabımın üstünde pek magnet vs bulunmaz aslında.sadece arkadaşlarımın hediye getirdiği birkaç süs var.ama ben yinede yayınlayacam.
arkadaşlarımın getirdiği birkaç süs ve tüp numaram ve halı yıkama numaramın olduğu kart
arkadaşlarımın getirdiği birkaç süs ve tüp numaram ve halı yıkama numaramın olduğu kart
etimekli ve soslu yeşil salata
hepinize günaydınlar ve hayırlı cumalar diliyorum arkadaşlar.bugun size dün verdiğim menüden bir tarif vermek istiyorum.yapımı çok kolay ve lezzetli bir salata.denemek isteyenler buyrun tarife.
malzemler:
ölçü yok
bir miktar marul
kırmızı biber
1 konserve mısır
1 kase yoğurt
1 pk knor sirkeli sarımsaklı salata sosu
5 veya 6 adet etimek
isteğe bağlı dereotu maydonoz
marulu dereotunu ve maydonozu doğrayıp geniş bir kaba alıyoruz.üstüne 1 veya 2 adet kırmızı biberi küçük küçük doğruyoruz.etimekleride gelişigüzel kırıp ilave ettikten sonra mısırımızıda katıp karıştırıyoruz.
malzemler:
ölçü yok
bir miktar marul
kırmızı biber
1 konserve mısır
1 kase yoğurt
1 pk knor sirkeli sarımsaklı salata sosu
5 veya 6 adet etimek
isteğe bağlı dereotu maydonoz
marulu dereotunu ve maydonozu doğrayıp geniş bir kaba alıyoruz.üstüne 1 veya 2 adet kırmızı biberi küçük küçük doğruyoruz.etimekleride gelişigüzel kırıp ilave ettikten sonra mısırımızıda katıp karıştırıyoruz.
bir kase yoğurda 1 pk knor sirkeli sarımsaklı sosu katıp çırpıyoruz.salatayı servis tabağına aldıktan sonra sosu salatanın üstüne resimde göründüğü gibi gezdiriyoruz.afiyet olsun.
31 Mart 2011 Perşembe
yeni bir misafir menüsü
hepinize günaydınlar ve mutlu sabahlar diliyorum arkadaşlar.bugun tarif yerine geçen hafta aldığım misafirlere hazırladığım menüyü vermek istiyorum.buyrun bakalım neler varmış.
misafirlerimizin baştacı efe bey ve masa
kivili kedidili pasta
benim favori kurabiyelerimden tahinli kurabiye
üç kat patates salatası(tarifini vermiştim)
patatesli milföy böreği
peynirli poğaça
etimekli soslu salata
ve yaprak sarma
tarifler gelecek.
misafirlerimizin baştacı efe bey ve masa
kivili kedidili pasta
benim favori kurabiyelerimden tahinli kurabiye
üç kat patates salatası(tarifini vermiştim)
patatesli milföy böreği
peynirli poğaça
etimekli soslu salata
ve yaprak sarma
tarifler gelecek.
30 Mart 2011 Çarşamba
kolay un kurabiyesi
herkese günaydınlar ve mutlu sağlıklı bir gün diliyorum.bugun sizlere kolay un kurabiyesi vermek istiyorum.margarin sevmeyenler için harika bir tarif.ayrıca bu tarifi 45dakikalık tarifler etkinliği için http://tarifkolik.com/ ÖZNURarkadaşıma gönderiyorum.
malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı çekilmiş fındık veya ceviz
1 pk vanilya
aldığı kadar un
üstü.pudra şekeri
sıvıyağ pudra şekeri ve ceviz derin bir kapta karıştırılır.vanilyada ilave edildikten sonra azar azar un ilave edilerek kulakmemesi kıvamında bir hamur yapılır.ister yuvarlak ister oval şekil verilip 170 derece fırında pişirilir.fırından çıktıktan sonra üstüne pudraşekeri serpilerek servis yapılır.
afiyet olsun.
malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı çekilmiş fındık veya ceviz
1 pk vanilya
aldığı kadar un
üstü.pudra şekeri
sıvıyağ pudra şekeri ve ceviz derin bir kapta karıştırılır.vanilyada ilave edildikten sonra azar azar un ilave edilerek kulakmemesi kıvamında bir hamur yapılır.ister yuvarlak ister oval şekil verilip 170 derece fırında pişirilir.fırından çıktıktan sonra üstüne pudraşekeri serpilerek servis yapılır.
afiyet olsun.
29 Mart 2011 Salı
tava böreği
hepinize günaydınlar arkadaşlar .gününüz mutlu neşeli ve huzurlu geçsin dileklerimle bugun kolay bir börek tarifi vermek istiyorum.artan yufkaları değerlendirmek isteyenler mutlaka denesinler derim.
2 veya 3 yufka
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
içi:peynir ve maydonoz
maydonoz doğranır ve peynirle karıştırılır.
büyük bir yanmaz tavaya az sıvı yağ konur ve yufkanın biri bütün serilir ve kenarları tavanın dışında bırakılır. yufkanın üstüne ayrı bir kasede çırptığımız sıvıyağ yumurta ve süt serpilir.diğer yufkalar parçalanır ve harcı serptikten sonra diğer yufkalar gelişigüzel serilir tekrar sütlü harçtan serpilir.daha sonra hazırladığımız peynirli harç yufkaların heryerine serpilir ve tekrar üstü parça yufkalarle kapatılır.yufkaların üsütne tekrar sütlü harçtan serpilir ve kalan parça yufkalar serilir.en son tavanın dışında kalan kısım yufkaların üsütne kapatılır ve kısık ateşte çevirerek iki tarafıda pişirilir
afiyet olsun.
2 veya 3 yufka
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
içi:peynir ve maydonoz
maydonoz doğranır ve peynirle karıştırılır.
büyük bir yanmaz tavaya az sıvı yağ konur ve yufkanın biri bütün serilir ve kenarları tavanın dışında bırakılır. yufkanın üstüne ayrı bir kasede çırptığımız sıvıyağ yumurta ve süt serpilir.diğer yufkalar parçalanır ve harcı serptikten sonra diğer yufkalar gelişigüzel serilir tekrar sütlü harçtan serpilir.daha sonra hazırladığımız peynirli harç yufkaların heryerine serpilir ve tekrar üstü parça yufkalarle kapatılır.yufkaların üsütne tekrar sütlü harçtan serpilir ve kalan parça yufkalar serilir.en son tavanın dışında kalan kısım yufkaların üsütne kapatılır ve kısık ateşte çevirerek iki tarafıda pişirilir
afiyet olsun.
27 Mart 2011 Pazar
sıkma kurabiye
herkese iyi akşamlar diliyorum.bu kurabiyenin terifini tekrar vermek istiyorum ve tarifi http://www.tuzbiberdergisi.com/post/2011/02/28/Cupcake-Kurabiye-Odullu-Etkinlik.aspx
adresine gönderiyorum.
malzemeler:
1 poşet toz kremşanti
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı çekilmiş fındık
1 pk vanilya
aldığı kadar un
üstü:pudraşekeri
toz kremşanti ve sıvıyağ karıştırlır ve fındıktozu eklenir.vanilyada ilave edildikten sonra azar azar un ilave edilir ve kulakmemesi yumuşaklığında hamur yapılır.hamurdan küçük parçalar alınır ve elle sıkılarak şekil verilir.tepsiye dizilir ve 170 derece fırında pişirilir.pişen kuarabiyeler sıcakken pudra şekerine bulanır ve servis yapılır.
afiyet olsun.
adresine gönderiyorum.
malzemeler:
1 poşet toz kremşanti
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı çekilmiş fındık
1 pk vanilya
aldığı kadar un
üstü:pudraşekeri
toz kremşanti ve sıvıyağ karıştırlır ve fındıktozu eklenir.vanilyada ilave edildikten sonra azar azar un ilave edilir ve kulakmemesi yumuşaklığında hamur yapılır.hamurdan küçük parçalar alınır ve elle sıkılarak şekil verilir.tepsiye dizilir ve 170 derece fırında pişirilir.pişen kuarabiyeler sıcakken pudra şekerine bulanır ve servis yapılır.
afiyet olsun.
26 Mart 2011 Cumartesi
balkabaklı kolay pasta
hepinize iyi akşamlar ve mutlu hafta sonları diliyorum arkadaşlar.blogumdaki sorun hala devam ediyor.sabahtan beri kaçkere denedim ama şimdi girmek kısmet oldu.bu sabah büyük oğlum askerden geldi.daha önce de yazmıştım.acemi birliği İSKENDERUN a çıkmıştı.şimdi dağıtıma geldi.usta birliği GÖLCÜK e çıktı.hayırlısıyla 3vya 4 gün kalacak ve istanbula ailemin yanına gidecek.ordan da gölcüğe geçecek.neyse çok uzatmadan tarifimi vermek istiyorum.çok kolay ve lezzetli bir pasta.kabak severler mutlaka denesinler bence.
dilimlenmiş olarak çekemedim ama emin olun çok güzel bir pasta oluyor.
malzemeler,:
yaklaşık yarım balkabağı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1pk kare pötübör büskivi
üstü:1poşet kremşanti,1 su bardağı süt
balkabağı doğranır ve şekerle beraber iyice yumuşayana kadar pişirilir.yumuşayan kabak ocaktan alınır ve sıcakken ezilip püre yapılır.hafif ılıması beklenir.ılıyan kabak püresine 1 pk büskivi(gözkararı daha iyi olur) kırılır.çekilmiş cevizde ilave edildikten sonra borcama dökülür ve üstü bir kaşıkla düzeltilir.
daha sonra 1 su bardağı sütle çırpılmış kremşanti kabağın üstüne sürülür ve pasta süsleriyle süslenir.
afiyet olsun.
dilimlenmiş olarak çekemedim ama emin olun çok güzel bir pasta oluyor.
malzemeler,:
yaklaşık yarım balkabağı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1pk kare pötübör büskivi
üstü:1poşet kremşanti,1 su bardağı süt
balkabağı doğranır ve şekerle beraber iyice yumuşayana kadar pişirilir.yumuşayan kabak ocaktan alınır ve sıcakken ezilip püre yapılır.hafif ılıması beklenir.ılıyan kabak püresine 1 pk büskivi(gözkararı daha iyi olur) kırılır.çekilmiş cevizde ilave edildikten sonra borcama dökülür ve üstü bir kaşıkla düzeltilir.
daha sonra 1 su bardağı sütle çırpılmış kremşanti kabağın üstüne sürülür ve pasta süsleriyle süslenir.
afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)