27 Ağustos 2011 Cumartesi

cevizli kadayıf sarma

hepinizi günaydınlar diliyorum.artık hafta sonuna girdik ve ALLAH kısmet ederse salı günü bayram.şimdiden hepinizin ramazan bayramını kutlarım.inşallah nice seneler burada hep beraber nice bayramlar kutlamak nasip olur.bayramı tatlı karşılamak adına bugun sizlere kadayıf tatlısı vermek istedim.takrar hepinize hayırlı bayramlar......




malzemeler:
çiğ kadayıf
100 gr margarin veya tereyağ
iri kıyılmış ceviz
şerbeti:
3su  bardağı su
3 su bardağı tozşeker
yarım limon
kadayıf derin bir kaba alınır.margarin tavada eritilir ve ılıyınca kadayıfa eklenir ve kadayıflar margarınle karıştırılır.düz bir tepside kadayıflar bastırarak düzeltilir ve arasına ceviz konularak rulo sarılır.180 derece fırında pişirilir.
şerbet kaynatılıp biraz bekletilip ılıkken pişen ve soğuyan kadayıfların üstüne dökülür.şerbeti çekince servis yapılır.
afiyet olsun.

























26 Ağustos 2011 Cuma

KADİR GECESİ

TÜM MÜSLÜMAN ALEMİNİN KADİR GECESİNİ KUTLAR HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLERİM.

25 Ağustos 2011 Perşembe

bir iftar menüsü daha

herkese günaydınlar ve sağlıklı ve mutlu bir gün diliyorum.bu arada blogumun yaşını kutlayan ,mesajlarıyla beni yanlız bırakmayan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.iyiki varsınız .hepinizi ayrı ayrı çok seviyorum. .ramazan ayının son günlerine girerken bugunde sizlere fikir vermek adına bir menü daha  vermek istiyorum.
tarhana çorbası
domates salatası
etli patates yemeği
makarna
vişne kompostusu
kadayıf
kadayıf

vişne kompostusu

malzemeler:
patates
1 kurusoğan
kuşbaşı et
az domates salçası,az biber salçası
2 yemek kaşığı pirinç,tuz,kırmızı pul biber
kuşbaşı etler tencereye alınır ve az yağla kavrulur.kavrulan etlerin üstüne 1 kuru soğan doğranıp ilave edilir  ve kavurmaya devam edilir.salçada ialave edildikten sonra dğranmış patatesler ilave edilir ve az kavrulur.kavrulan patatese üsütnü geçecek kadar sıcak su ilave edilir.pirinçte ilave edilrek tuz ve az kırkızı pul biber ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.
afiyet olsun.














23 Ağustos 2011 Salı

MUTFAĞABUYRUN 1 YAŞINDA

herkese iyi geceler diliyorum.bugun benim için çok güzel bir gün.başlıkta  da yazdığım gibi bu blogu açalı tam 1 yıl oldu.çok acemice bir giriş yaptığım blog dünyasında hiç ummadığım kadar samimiyet ,içtenlik,dostluk ve arkadaşlık buldum.blogumu ilk açtığımda bana yardımlarını esirgemeyen,izlemeye alıp yorumlarıyla beni yanlız bırakmayan tüm arkadaşlarıma ve dostlarıma teşekkür ediyorum.iyiki varsınız arkadaşlar.iyiki sizi tanımışım,iyiki bu blogu açmışım.hepinizi çok seviyorum ve hep beraber nice uzun seneler güzel paylaşımlar diliyorum.

bu şarkı bende sizlere gelsin.

iftar menüsü ve etli bezelye

herkese selamlar  ve mutlu sağlıklı bir gün diliyorum.ramazan ayının son günlerine yaklaşırken sizlere fikir olması açısından kendi menümü vermek istedim.buyrun bakalım bizim menüde neler var.
tarhana çorbası
çaban salata
etli bezelye
pilav
kadayıf


kuşbaşı etler tencereye alınır ve az sıvıyağda kavrulur.etler piştikten sonra 1 kurusoğan küçük küçük doğranıp ilave edilir ve kavurmaya devam edilir.daha sonra havuçlar doğranıp ilave edilir.biraz kavrulduktan sonra patateslerde ilave edilir. en son bezelye de  ilave edilir ve sıcak su ve biraz tuz ilave edildikten sonra kısık ateşte pişirilir.
afiyet olsun.










22 Ağustos 2011 Pazartesi

mercimekli şerit milföy börek

herkese günaydınlar ve mutlu sağlıklı bir hafta diliyorum.bugun sizlere kolay ve lezzetli bir börek tarifi vermek istiyorum.yeşil mercimeği börekte denemeyenler varsa mutlaka denesinler derim.bence harika bir lezzet.buyrun bakalım tarife.




malzemeler.
1 kase yeşil mercimek
1 küçük kurusoğan
az salça
tuz,karabiber,pulbiber
az sıvıyağ
1 pk milföy
1 yumurta sarısı
ayıklanıp yıkanan mercimek az suyla haşlanır ve süzülür.bir tavaya sıvıyağ konur ve küçük küçük doğranmış soğanlar alınır kavrulur.kavrulan soğana az salça ilave edilerek kavurmaya devam edilir.mercimeklerde eklenerek 5 dk kavrulur ve tuz karabiber ve pulbiber ilave edilir.kavrulan mercimekli harç ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
milföyler çözdürüldükten sonra düz bir zemine konur ve yarısına kadar 3 veya 4 kesik atılır.kesilmeyen yarısına mercimekli harçtan konur ve rulo sarılır.rulo sarılan böreklerin üstüne yumurta sarısı sürülür ve 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

20 Ağustos 2011 Cumartesi

iftar menüsü

herkse günaydınlar ve mutlu sağlıklı hafta sonları diliyorum.bugun sizlere iftar için bir menü sunmak istiyorum.malesef masanın resmini çekme şansım olmadığı için fırsat buldukca yemeklerin resimlerini çekiyorum.sizin için seçenek olması adına yayınlamak istedim.buyrun bakalım benim menüde neler var.
mercimek çorbası

tavuk patates kızartması

pilav

lokum








19 Ağustos 2011 Cuma

tavuk sote

herkese selamlar  ve hayırlı cumalar diliyorum.bugun sizlere ister iftara ister sahura yapabileceğiniz kolay  bir tarif vermek istiyorum.iftarda yanında pilavla  sunum çok güzel olur.ama ben sahura yaptığım için patates kızartmasıyla sundum.buyrun bakalım tarife.




malzemeler:
kuşbaşı doğranmış tavuk
1 kuru soğan
2 domates
2 yeşil sivribiber,sarımsak
tuz,sıvıyağ,karabiber
doğranmış tavuklar az sıvyağla tavada kavrulur.1 kurusoğan küçük küçük doğrandıktan sonra tavuklara eklenir ve kavurmaya devam edilir.yeşil biberlerle 1 diş sarımsakta doğranıp tavuğa eklenir.en son kabukları soyulmuş domatesler küçük küçük doğranıp eklenir ve kısık ateşte kavurmaya devam edilir.en son tuz ve karabiber eklenip karıştırılır ve kısık ateşte pişirilir.
afiyet olsun.





18 Ağustos 2011 Perşembe

pide pizzası

hepinize günaydınlar diliyorum arkadaşlar.bugünde bayat pidelerin değerlendirilmesiyle devam etmek istiyorum.hem kolay hemde artan pidenin değerlenmesi için yaptığım tam pizza olmasada benim pizza dediğim bir tarif.buyrun bakalım nasıl  yapmışım.

bayat bütün pide parçalanmadan alınır ve üstü tereyağ veya margarinle yağlanır.(ben becel kullandım)
bir kaseye beyaz peynir veya lor veya çokelik (ben çokelik kullandım)alınır ve 1 yumurta kırılır.yumurtayla peynir iyice karıştırıldıktan sonra yağlanmış pidenin üstüne sürülür.en üste dilimlenmiş sucuklar dizilir.kaşar peynirini ister dilimleyip isterseniz rende yapıp en üstüne serpilir.benim oğlum biraz seçici olduğu olduğu için ben malzemeleri sınırlı tutmak zorunda kalıyorum.ama siz zeytin ,mantar, mısır ekleyebilirsiniz.


daha sonra hazırlanan pide fırına konur ve ızgara kısmında kaşarlar eriyene kadar pişirilir.
NOT: kesinlikle fırın ayarında değil ızgara ayarında olacak.fırın yarında pişerse pide fazla kurur .yumuşak börek gibi olması için ızgara ayarını açın.


afiyet olsun.

17 Ağustos 2011 Çarşamba

kaşarlı pide kızartması

 iftarda pide yemek gerçekten çok güzel ama hemen bayatlamasıda bir o kadar can sıkıcı.artan ekmekleri pideleri değerlendirmek adına sürekli yeni şeyler deniyorum.bayağıda güzel oluyor bence.hem pideler değerleniyor,hemde sahurda değişik lezzetler yemek güzel oluyor bence.bugun sizlere kaşarlı pide tarifi verecem.daha sonraki günler yaptığım pide değerlendirmelerinide sizinle paylaşacam inşallah.

malzemeler:
artan pideler
2 yumurta
3 yemek kaşığı un
biraz su
tuz
içi:kaşar peyniri
yumurta un karıştırılıp azar azar su ilave edilerek koyu bir bulamaç yapılır.pideler dilimlere kesildikten sonra araları bıçakla hafif kesilerek kaşar peyniri konur.kaşar peyniri konulan pideler daha sonra hazırlanmış olan yumurtalı unlu bulamaça batırılıp alınır ve kızgın yağda kızartılır.
afiyet olsun.






,