31 Mayıs 2012 Perşembe

lavaştan gözleme

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime  günaydınlar ve sağlıklı mutlu bir gün dileyerek  sizlerle kahvaltı için çok kolay bir tarif paylaşmak istiyorum.lavaştan yapabileceğiniz bu gözlemeyi eminim çok beğeneceksiniz.buyrun bakalım tarifimize:
malzemeler:
1 pk hazır lavaş
3 adet haşlanmış patetes
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı sıvıyağ
pulbiber tuz
haşlanmış patetesler rendelenir ve isteğe göre baharatlar ilave edilerek karıştırılır.derin bir kabın içine süt yumurta ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ konularak çırpılır.
tavaya az sıvıyağ akıtılır ve ocağın altı yakılır.lavaşın biri tavaya konulur ve hazırlanan harçtan kaşık yardımıyla gezdirilir.üstüne ikince lavaş konur ve aynı harçtan gezdirilir.sonra hazırlanan patetes püresi lavaşın heryerine yayılır ve üçüncü lavaşta üstüne konurçharçtan gezdirilirek tavanın kapağı kapatılır.kısık ateşte lavaşın alt tarafı pişince tersi çevrilir ve pişmesi beklenir.her iki tarafı pişirilen lavaş tavadan alınır servis yapılır.
afiyet olsun.

28 Mayıs 2012 Pazartesi

ekşili kuru patlıcan dolması

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar  ve sağlıklı mutlu ,huzurlu bir hafta diliyorum. bugün sizlerle çok lezzetli bir dolma tarifi paylaşmak istiyorum.kuru patlıcan sevenler mutlak deneyin derim.

malzemeler:
istenilen sayıda kuru patlıcan
bir büyük kase pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 kurusoğan
dereotu,maydonoz
tuz,karabiber,pulbiber
kurunane,kimyon,sumak ve bir limonun suyu
sıvıyağ
tencereye sıvıyağ alınır ve doğranmış soğanlar ialve edilerek kavrulur.salça da iave ettikten sonra kavrulmaya devam edilir.yıkanmış pirinçte ialve ettikten sonra 5 dk daha kısık ateşte kavrulur.en son doğranmış dereotu ve maydonoz ilave edilir.damak zevkine göre tuz,pulbiber,nane,sumak ve kimyon eklenerek en son limon suyu sıkılır ve karıştırılır.
kaynar suda haşlanan ve soğuytan patlacanların yarısına gelecek şekilde hazırlanan harçtan doldurulur ve ağızları kapatılarak tencereye yan şekilde dizilir.
az sıcak su ialve edilerek pişirilir.
afiyet olsun.

24 Mayıs 2012 Perşembe

galeta unlu çıtır börek

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve hayırlı cumalar diliyorum.bugün sizlerle yapımı kolay ve harika bir lezzet olan bir börek tarifi paylaşmak istiyorum.yerken milföy tadında aslında hazır yufkadan yapılan bu böreği mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.ayrıca bu tarifi PORSELEN ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ için sevgili BİR DİLİM DÜŞ arkadaşıma göndermek istiyorum.buyrun bakalım çıtır çıtır böreğimizin tarifine.


malzemeler:
4 adet hazır yufka
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
galeta unu
içi:peynir
yumurta süt ve sıvıyağ derin bir kapta çırpılır.
hazır yufkanın bir tanesi düz bir zemine serilir.hazırlanan harç fırça yardımıyla yufkanın heryerine  sürülür.harç sürülen yufka uzunlamasına bıçakla kesilerek 6 uzun şerit yapılır.şeritlerin ucuna beyaz peynir konulur ve muska şeklinde olacak şekilde şerit bitene kadar katlanır.
bu şekilde hazırlanan börekler önce hertarafı olacak şekilde önce hazırlanan harca sonra galeta ununa batırılarak tepsiye dizilir.
tepsiye dizilen börekler bir gece dondurucuda saklanır.ertesi gün çözülmeden 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

22 Mayıs 2012 Salı

fırında baharatlı dilim patetes

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek bugün sizlerle kahvaltı saatlari için kolay ve lezzetli  bir tarif paylaşmak istiyorum.sizlerde benim gibi patetes sevenlerdenseniz birde öyle deneyin derim.buyrun bakalım baharatlı patetes tarifimize:

malzemeler:
3-4 tane patetes
1 kahve kaşığı kekik
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
gözkararı tuz ve sıvıyağ
patetesler soyulur ve derin bir kabın içine dilimlenir.üzerine kekik,pulbiberituz ve kararbiber ilave edilir.en son tuz ve az sıvıyağ ilave edildikten sonra karıştırılır.karıştırılan patetes tepsiye dökülür ve 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

21 Mayıs 2012 Pazartesi

elmalı truff

tüm arkadaşlarıma ve  ziyaretçilerime günaydınlar ve mutlu, sağlıklı bir hafta dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle yapımı çok kolay ,lezzet ve sunum olarak çok üzel bir tarif paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım elmalı truff tarifimize:

sade pandispanya veya artan kek
2 elma
çikolata damlası
yarım çay bardağı süt
yarım çay bardağı pudra şekeri
1 ça bardağı çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
süslemek için pasta süsü
artan kekler rondoda çekilir ve derin bir kabın içine alınır.elmalar kabukları soyularak rendelenir ve keke ilave edilir.yarım çay bardağı pudra şekeri,çikolata damlası ve cevizle beraber tarçın da eklendikten sonra azar azar süt ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır.hazırlanan hamurdan elle yuvarlak yapılır ve pasta süsüne bulanarak servis yapılır.
afiyet olsun.

18 Mayıs 2012 Cuma

jöleli kurabiye

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve hayırlı cumalar  diliyorum.gününüz sağlıklı  ,mutlu huzurlu  geçsin dileklerimle bugün sizlerle güzel bir kurabiye tarifi paylaşmak istiyorum.ayrıca bu tarifi PORSELEN ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ için sevgili BİR DİLİM DÜŞ  e göndermek istiyorum.buyrun bakalım jöleli kurabiye tarifimize:

malzemeler:
1/'2  pk margarin(yumuşak)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 pk vanilya
1 yumurta
un
1pk çilekli veya farklı jöle
derin bir kabın içine yumuşak margarin ve sıvıyağ alınır.pudra şekeri ve yumurta ialve edilerek pürüzsüz olacak şekilde karıştırılır.vanilya ve azar azar un ialve edilerek yumuşak bir hamur yapılır.hamurdan şekilde görüldüğü gibi kurabiyeler yapılarak fırında 180 dercede pişirilir.
jöle üzerindeki tarife göre hazırlanır ve kurabiyeler soğuduktan sonra boşluklara dokldurulur.
afiyet olsun.

16 Mayıs 2012 Çarşamba

değişik bir menü

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle SEVİLAY ablamın kabul gününde bizler için hazırladığı değişik lezzeleri paylaşmak  istiyorum.sizlerede fikir vermesi açısından buyrun bakalım masada neler varmış.

masanın görüntüsü

kuru sebze kavurması

yumurtalı fasülye kavurması

yeşil salata

tavuklu pilav

ıspanaklı pide

hurma tatlısı

ve yufka ekmeği

15 Mayıs 2012 Salı

barbunyalı makarna salatası

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar diliyorum.gününüz sağlıklı,mutlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle çok lezzetli bir salata  tarifi paylaşmak istiyorum.ayrıca bu tarifi makarna etkinliği için sevgili PİTİ PİTİ ye göndermek istiyorum.buyrun bakalım değişik bir makarna tarifimize:

malzemeler.
yarım pk makarna
1 kase haşlanmış  barbunya
3-4 dal yeşil soğan.
yarım demet dereotu
3-4 tane kornişon turşu
sarımsaklı yoğurt
mayonez
tuz,pulbiber
nane
makarna haşlanır ve soğuması beklenir.haşlanan barbunya makarnaya ilave edilir..bir kase sarımsaklı yoğurta 2 yemek kaşığı mayonez ilave edildikten sonra çırpılır.doğranan dereotu ,yeşil soğan ve turşu da makarnaya ilave edildikten sonra yoğurtda eklenerek karıştırılır.en son tuz ve pulbiber ilave edilen makarna karıştırılarak servis tabağına alınır.
üzeri nane ve pulbiberle süslenerek servis yapılır.
afiyet olsun.

13 Mayıs 2012 Pazar

büzme börek

tüm arkadaşlarıma ve  ziyaretçilerime günaydınlar ve sağlıklı mutlu bir gün temenni ederek sizlere güze bir börek tarifi vermek istiyorum.bu böreği hemen hemen tüm arkadaşlar paylaştı .bende hemen denemek istedim.hazır yufkadan kolay ve şık görünümlü bir börek oldu.sizlerde şuana kadar denemediyseniz mutlaka deneyin derim.

malzemeler:
1 kilo yufka
1 su bardağı süt
2 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
içi:peynir
üstü:yumurta sarısı
süt yumurta ve sıvıyağ derin bir kasede çırpılır.yufkanın 1 tanesi düz bir zemine serilir ve fırça yardımıyla harçtan heryerine sürülür.daha sonra yufka artı şeklinde kesilerek 4 dilim üçgene ayrılır.üçgenin ucuyla karşı sı büzülür ve ikiye bükülür.daha sonra peynir konularak poğaça katlar gibi katlanır.üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

TÜM ANNELERİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN