9 Eylül 2013 Pazartesi

PROFiTEROL TATLISI

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle güzel bir tarif paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.

MALZEMELER:
125gr margarin
1 su bardağı su
6 çorba kaşığı un
4 tane yumurta
1 fiske tuz
1 fiske tozşeker
1 paket cremeole
1 poşet kremşanti
2.5 su  bardağı süt
1 paket çikolata sosu
Margarin ve su tencereye alınır ocakta kaynatılır.İçine un eklenerek tuz ve toz şeker ilave edilir.Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir.Pişen hamur ocaktan alınır ve soğuyunca yumurtalar tek tek kırılarak yoğrulur.hazırlanan hamur  2 kaşık yardımıyla tepsiye lokma gibi dökülür.180 derece fırında kapağını açmadan pişirilir.
1 paket cremeole 2.5su bardağı sütle çırpılır.İçine kremşanti eklenerek tekrar çırpılır.Hamurların kenarları kesilerek hazırlanan muhallebi doldurulur.
Üzerilerine çikolata sosu dökerek servis yapılır.
Afiyet olsun.




8 Eylül 2013 Pazar

MİM

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle tarif yerine güzel bir mim paylaşmak istiyorum.sevgili blog arkadaşım EMEL  beni mimlemiş.bende kendisine teşekkürlerimi göndererek  zaman geçirmeden cevap vermek istiyorum.buyrun bakalım.


1.BLOGUNUZUN ADI VE LİNKİ NE
mutfagabuyrun
http://mutfagabuyrun.blogspot.com/

2.NE KADAR SÜREDİR BLOG YAZIYORSUNUZ
2010 ağustos 21 den beri blog yazarıyım

3.KİLO PROBLEMİ YAŞADIĞINIZ ZAMANLAR OLDUMU
çok kilolu olmadım hiçbir zaman.en fazla 5 kilo alıp vermişliğim vardır.şuandada 2 -3 kilo fazlayla devam ediyorum hayata.veremedim henüz.

4.FORMDA KALMAK İÇİN NELER UYGULUYORSUNUZ.
kendi adıma sık ve az yemeyi tercih ediyorum.asitli içecekler ,meyve suları(hazır olanlar)içmemek ve akşamları gayet az yemek yemek .ayrıca elimden geldiği kadar yürüyüş yaparım.

5.GÜZELLİĞİNİZLE İLGİLİ UYGALIDIĞINIZ DÜZENLİ BAKIM KÜRLERİ VARMI
sadece güneş korumalı gündüz kremleri kullanıyorum.

6.VAZGEÇEMEDİĞİNİZ KOZMETİK ÜRÜNLERİ

AVON SATIŞ SORUMLUSU VE T.Ö LÜĞÜ yaptığım için AVON ürünleri kullanıyorum ve çokta memnunum. özellikle allık, gözkalemi ve ruj mutlaka kullanırım.

bu mimi okuyan ve cavaplamak isteyen tüm arkaşlarıma gönderiyorum.





7 Eylül 2013 Cumartesi

5 Eylül 2013 Perşembe

YALANCI MİLFÖY POĞAÇA

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve hayırlı cumalar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutlu huzurlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle nefis bir tarif paylaşmak istiyorum.milföy çıtırlığında ağızda dağılan bu mayalı poğaça yı mutlaka denemenizi öneriyorum.

MALZEMELER:
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı sirke
1/2 paket yaş maya
250 gr margarin(oda ısısında yumuşamış)
Az tuz
Aldığı kadar un
içi:peynir
Süt,sıvıyağ ve maya karıştırılır.İçine az tuz ve sirke eklenir .Malzemelere azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.hazırlanan hamur 12 bezeye bölünür.her beze servis tabağı büyüklüğünde açılır.
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin 12 parçaya bölünür.Her açılan bezenin üzerine 1 parça margarin sürülür.Margarin sürülmüş bezeler bohça gibi katlanarak geniş bir tepsiye dizilir.Hazırlanan hamurlar buzdolabında 1 saat bekletilir.Tekrar çıkarılan bezeler tekrar açılır ve tekrar bohça şeklinde katlanarak buzdolabına kaldırılır.3-4 saat sonra çıkarılan bezeler servis tabağı büyüklüğünde açılır ve 4 e kesilir.Her parçaya peynir konulur ve rulo sarılarak ay şekli verilir.
200 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun.


4 Eylül 2013 Çarşamba

portakal aromalı kolay mozaik pasta

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle kolay bir pasta tarifi paylaşmak isityorum.sizlerde mozaik pastayı seviyorsanız birde böyle deneyin derim.


malzemeler:
1 paket pötübör büskivi
1 küçük paket kakao(25 gr)
50 gr margarin
1 su bardağı süt
1 kase çekilmiş ceviz
1 çay  bardağı pudra şekeri
1 portakal kabuğu rendesi
Süt tencereye alınır ve içine 50 gr margarin ve kakao eklenir.Ocakta margarin eriyene kadar kaynatılır.Kakao ve margarin eridikten sonra süt ocaktan alınır.
Büskiviler irili ufaklı kırılarak derin bir kaba alınır.İçine ceviz ,portakal kabuğu ve pudra şekeri eklenir.Süt azar azar karışıma eklenerek elle yoğrulur.Karışım çok katı olmayacak şekilde yoğrulduktan sonra streç naylonun üzerine alınır ve şekil verilir.Dondurucuda 1-2 saat bekletildikten sonra servis yapılır.
not:1 gece önceden yapılıp servis yapıldığı zaman çıkarılabilir.

2 Eylül 2013 Pazartesi

arkadaşımda ev görmesi yaptık

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutlu huzurlu geçsin dileklerimle bu akşam sizlerle  geçtiğimiz günlerde yeni evini ziyaretine gittiğimiz arkadaşımın bizler için hazırladığı harika lezzetleri paylaşmak istiyorum.sizlerede fikir vermesi açısından buyrun bakalım.

balkonda masa hazırlanırken


kıbrıs pastası

etimekli patlıcanlı salata

yaprak sarma

yalancı kumpir

turşu kavurması

kurabiye tabağı

yalancı milföy böreği

patetesli poğaça

dondurma

29 Ağustos 2013 Perşembe

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN


haşhaşlı gül poğaça tarifi

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutlu geçsin dileklerimle  bugün sizlerle nefis bir poğaça tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde haşhaşlı lezzetlerden hoşlanıyorsanız mutlaka deneyin derim.


  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 küp yaşmaya
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 kahve kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • İçi: 1 kase haşhaş,1 çay bardağı sııyağ
  • Üzeri: yumurta sarısı
Ilık süt ve sıvı yağ derin bir kabın içine alınır. İçine tuz, toz şeker ve maya ilave edilerek karıştırılır. Azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri kapatılarak mayalanması beklenir. 1 kasede haşhaş ve sıvı yağ karıştırılır. Mayalan hamur bezelere ayrılır. Her beze merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açılır.Hamurun her yerine sıvı yağlı haşhaştan sürülür.
Haşhaşlı hamur uzun şeritlere kesilir. Kesilen şeritler kendi etrafında sarılarak gül şekli verilir ve tepsiye dizilir. Poğaçalar tepside 30 dakika bekletilerek mayalandırılır. Üzerilerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derece fırında pişirilir. Haşhaşlı gül poğaça hazır. Afiyet olsun.



25 Ağustos 2013 Pazar

kayısılı irmik tatlısı

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar diliyorum.her gününüz sağlıklı ,mutlu ,huzurlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle kolay bir sütlü tatlı tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.



malzemeler:
1 lt süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı tozşeker
1 kase küçük doğramış taze kayısı
1 paket mandalinalı pelte
süt ,irmik ve tozşeker tencereye alnır.ocakta sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir.pişen muhallebi borcama dökülür.
üzerine doğranmış kayısılar döşenir.
pelte üzerindeki tarife göre hazırlanır ve kayısıların üzerine dökülür.
soğuyunca servis yapılır.
afiyet olsun.

23 Ağustos 2013 Cuma

misafirlerim vardı


tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime hayırlı cumalar  dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle ramazan ayından önce  aldığım son misafirlerim için hazırladığım menüyü paylaşmak istiyorum.sizlerde fikir almak isterseniz buyrun bakalım.


masa hazırlanırken

elmas kurabiye

renkli lokumlar

patetesli buzluk böreği

gelin  pastası

patetes çanağında közlenmiş biber

şehriye salatası

taze yaprak sarması

peynirli rulo poğaça