26 Ocak 2015 Pazartesi
fındık kremalı çiçek poğaça
malzemeler:
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 küp yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
1 yumurta sarısı
1 kase fındık kreması
ılık sütün içine sıvı yağ ve maya eklenir.toz şeker ve tuz ilave edildikten sonra karıştırılarak maya eritilir.karışıma azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.hamur mayalanması için üzeri kapatılarak yarım saat bekletilir.
mayalanan hamur ikiye bölünür merdaneyle büyük servis tabağı kadar açılır.açılan hamurlardan birine fındık kreması sürülür.diğer hamur kremalı hamurun üzerine kapatılır.
hazırlanan hamur fırın tepsisine alınır.tam ortasına bastırmadan küçük bir kase konur.kasenin kenarından başlayarak hamur üçgen dilimlere kesilir.
üçgen dilimlerin ikisi karşılıklı bükülerek şekil verilir.üzerine yumurta sarısı sürülen çiçek poğaça tepside 20 dakika mayalandıktan sonra 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.
20 Ocak 2015 Salı
kahvaltılık acıka tarifi
malzemeler:
3 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
50 gr margarin
3-4 diş sarımsak
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
tuz,karabiber,pul biber,kimyon
teflon tavaya domates ve biber salçası alınır.margarin eklenerek kısık ateşte yaklaşık 5 dakika margarinle salça kavrulur.ocaktan alınan salça ılık hale gelmesi için bekletilir.sıcaklığı geçen salçaya ezilmiş sarımsak,ceviz ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
(baharatların ölçüsü damak zevkine göre değişebilir.)
hazırlanan acıka ister poğaçalarla ister ekmekle servis yapılabilir.
afiyet olsun.
15 Ocak 2015 Perşembe
kaşık dökmesi
malzemeler:
2 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1.5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 paket karbonat
yumurta ve yoğurt çırpılır.üzerine sıvı yağ ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır.
hamur koyu kek hamuru kıvamında olacak.
teflon tavaya az sıvıyağ akıtılır ve kızarınca hamurdan kaşık yardımıyla dökülür.arkalı önlü pişirilir.
sıcakken servis yapılır.
afiyet olsun.
ayrıca bu tarifi yayınladığım sitede görmek isterseniz bu linki tıklayınız.
http://www.yemekustalari.net/kasik-dokmesi-tuzlu-pankek.html
9 Ocak 2015 Cuma
tosunpaşa poğaça
1 su bardağı ılık su
1 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 küp yaş maya
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
içi:
1 paket oda sıcaklığında margarin
peynir
üzeri:yumurta sarısı
ılık süt ve su derin bir kaba alınır.üzerine yumurta ,sıvı yağ,maya,sirke,toz şeker ve tuz eklenerek karıştırılır.azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.
hamur 10 tane bezeye bölünür.her beze servis tabağı büyüklüğünde açılır.yumuşak margarin 8 parçaya bölünür.açılan bezelerden 5 tanesi aralarına margarin sürerek üst üste dizilir.en üstte margarin sürülmez.
diğer 5 bezede aynı şeklide margarin sürülerek üst üste dizilir.5 kat olan iki hamur açılabildiği kadar açılır ve sigara böreği keser gibi 16 üçgen dilime kesilir.(32 adet poğaça çıkıyor.iki hamurdan)
kesilen üçgenlerin kenarlarına peynir konur ve sigara böreği gibi sarılır.tepside yaklaşık 1.5 saat bekletilen poğaçalar üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırında pişirilir.
4 Ocak 2015 Pazar
büskivili-portakallı irmik tatlısı
1 paket kakaolu pötübör büskivi
1 su bardağı portakallı irmik
5 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
bir tencerede süt,irmik ve tozşeker karıştırılır.ocakta kısık ateşte koyulaşana kadar pişirilir.pişen muhallebinin yarısı tepsiye dökülür.üzerine bir sıra kakaolu büskivi dizilir.kalan muhallebi de büskivilerin üzerine dökülür.kalan büskiviler rondoda çekilir ve muhallebinin üzeride serpilir.
1-2 saat buzdolabında bekletilen tatlı soğuyunca servis yapılır.
afiyet olsun.
25 Aralık 2014 Perşembe
SEÇİL den haşhaşlı yeditelli çörek
malzemeler:
6 su bardağı un
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 küp yaşmaya(40 gr)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
ılık süt derin bir kabın içine alınır.üzerine toz şeker ve maya eklenerek karıştırılır.sıvıyağ ve tuzda eklendikten sonra azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır.
1 su bardağı haşhaş bir çay bardağı sıvıyağla bir kasede karıştırılır.
hazırlanan hamur 7 beze yapılır.her beze merdaneyle açılır.bezelerin üzerine sıvıyağlı haşhaş sürülür ve üst üste konur.7 beze üstüste konduktan sonra en son bezenin üzerine karışım sürülmez .katlı beze bohça şeklinde katlanır ve tekrar merdaneyle tepsi büyüklüğünde açılır.yağlanmış tepsiye alınan çörek tepside mayalanması için yaklaşık yarım saat bekletilir.üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derece fıırnda pişirilir.
afiyet olsun.
22 Aralık 2014 Pazartesi
Geleneksel lezzete yenilikçi bir yorum: Pakmaya ile Kadayıflı Damla Sakızlı Muhallebi
Sevgili hanımlar... Geleneksel tariflere yeni bir yorum getiren, günümüzden tatlar katan yaratıcı tariflere benim özel bir merakım var. Evet, bilinen tarifi en saf şekliyle korumalı. Ama bugünün damak zevkine, bugünün beklentilerine göre geliştirmeyi de ihmal etmemeli. Size tam da böyle bir tarif önermek istiyorum: Pakmaya Damla Sakızlı Muhallebi ile yapacağınız Kadayıflı Damla Sakızlı Muhallebi.
Pakmaya Damla Sakızlı Muhallebi üzerine kızarmış tel kadayıfıyla yapılan,
ceviz içi ve nar taneleriyle süslenen bu şahane tatlıyı mutlaka denemenizi öneriyorum... Pakmaya Damla Sakızlı Muhallebi’nin enfes damla sakızı lezzetiyle yılbaşı buluşmalarınızda sevdiklerinizi hayran bırakacak bir damak zevki arıyorsanız bu tarif tam size göre...
Pakmaya ile Kadayıflı Damla Sakızlı Muhallebi ve daha pek çok özel tarif için mutfaginyildizi.com ve Mutfağın Yıldızı Facebook sayfasını takip etmenizi mutlaka öneririm.
Bir boomads advertorial içeriğidir.
19 Aralık 2014 Cuma
SEÇİL de güzel bir akşam toplantısı
haşhaşlı yeditelliçörek
tel şehriye salatası
brokoli salatası
kereviz salatası
kuru patlıcan salatası
eti puf pasta
mikrodalga yaşpastası
kurabiye tabağı
muhallebili kadayıf
16 Aralık 2014 Salı
eti puf pasta
malzemeler:
1 paket kremşanti(2 poşet)
1 su bardağı süt
2 su bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket yuvarlak burçak büskivi
çikolatalı pasta süsü
yapılışı:
süt ve kremşanti çırpılır.içine pudra şekeri ve hindistan cevizi eklenerek karıştırılır.karışım 1-2 saat buzdolabında bekletilir.daha sonra karışımdan el yardımıyla yuvarlak toplar yapılır.pasta süsüne bulanır ve büskivilerin üzerine yerleştirilir.
afiyet olsun.
11 Aralık 2014 Perşembe
haşhaşlı burma poğaça
malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
içi:
1 çay bardağı haşhaş
1 çay bardağı sıvıyağ
haşhaş ve sıvıyağ bir kasede karıştırılır.
süt ılık olacak şeklide derin bir kabın içine alınır.üzerine toz şeker ve maya eklenerek karıştırılır.sıvıyağ ve tuzda ilave edildikten sonra azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.
hamurun üzeri kapatılarak mayalanması için bekletilir.
mayalan hamur tezgahta iki beze yapılır ve bezeler merdaneyle açılır.
bezenin birinin üzerine sıvıyağlı haşhaş sürülür.diğer beze üzerine kapatılır ve merdaneyle tekrar açılır.açılan bezeden bir parmak kalınlığında şeritler kesilir.her şerit kendi etrafında çevrilir ve tekrar kendi etrafında sarılarak gül şekli verilir.
hazırlanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür ve tepside kabarması için bekletilir.kabaran poğaçalar 200 derece fırında pişirilir.
ayrıca bu poğaçanın orjinal tarifini okumak için bu linke tıklayabilirisniz.
http://www.yemekustalari.net/hashasli-burma-pogaca.html