5 Mart 2012 Pazartesi

çaylı ,üzümlü ,tarçınlı kek

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime  günaydınlar ve sağlıklı, mutlu, neşeli bir hafta  diliyorum.bugün sizlerle güzel bir kek tarifi paylaşmak istiyorum.kuru üzümün tadını ,portakalın aromasını sevenler için değişik bir tarif.buyrun bakalım tarifimize:

malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı demlenmiş çay
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı kuru üzüm
tarçın,vanilya
1 pk kabartma tozu ve un
yumurta ve şeker çırpılarak sıvıyağ ve yoğurt ilave edilir.çay,kuru üzüm,tarçın ve portakal kabuğu rendesi de eklendikten sonra karıştırılır. vanilya da ilave edildikten sonra en son kabartma tozu ve  un ilave ederek karıştırılır ve yağlanmış tepsiye dökülür.180 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

2 Mart 2012 Cuma

sirkeli poğaça

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar  dileyerek  mutlu sağlıklı günler geçirmenizi temenni ediyorum.bugün sizlerle kıyır kıyır harika bir poğaça tarifi paylaşmak istiyorum.geceden hamuru hazırlanan ve ertesi gün için büyük kolaylık sağlayan bu tarifi  mutlaka deneyin .emin olun pişman olmayacaksınız.

 malzemeler:
1 pk margarin veya 250 gr terayağ(yumuşamış olacak)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta(1nin sarısı üstüne)
1 yemek kaşığı sirke(ben elma sirkesi kullandım)
tuz,1pk kabartma tozu
un
1 yumurtanın sarısı ayrılarak diğer tüm malzemeler yumuşak bir hamur yapılır.hamur kapalı bir kapta 1 gece bekletilir.ertesi gün dolaptan çıkarılan hamur 10 dk bekletildikten sonra küçük parçalar koparılarak avuç içinde açılır ve peynir konulup kapatılır.üstüne yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırında pişirilir.
NOT:çay bardağını büyük boy kullandım.

SEVİMİN AŞK(A) NASI dan 8 mart dünya emekci kadınlar günü için çekiliş

tüm arkadaşlarıma güzel bir çekiliş haberi vermek istiyorum.sizde katılmak isterseniz mutlaka uğrayın.
http://sevimyildiz.blogspot.com/2012/03/8-mart-dunya-emekci-kadnlar-gunu-icin.html

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü İçin Çekiliş Düzenliyorum

8 Mart dünya emekçi kadınları adına bu günün anlamı, önemini pekiştirmek amacıyla ve dikkat çekmek üzerine bir çekiliş düzenlemeye karar verdim umarım bu çekilişimde beni yanlız bırakamassınız :)

öncelikle vikipedi'den aldığım istatistiki verileri burda paylaşmak istiyorum

Kadına karşı şiddet ve 2007 itibariyle dünya geneli veriler şöyledir:
  • Kadınlara karşı şiddet dünyada en yaygın, ancak en az cezalandırılan suçtur.
  • Tahminlere göre 113 ile 200 milyon arasında kadın demografik olarak “kayıp” (yok) görünmektedir. Ya doğar doğmaz öldürülmüşler (erkek çocuğun kız çocuğa tercih edilmesi) ya da erkek kardeşleri ve babalarıyla eşit derecede gıda ve tıbbi olanaklara ulaşamamışlardır.
  • Fuhuşa zorlanan ya da bunun için satılan kadınların sayısı yılda 700.000 ila 4.000.000 arasındadır. Cinsel kölelik düzeninden elde edilen kazançlar yılda tahminen on iki milyar dolardır.
  • Küresel olarak, on beş ile kırk beş yaş arası kadınlar, kanser, sıtma, trafik kazaları ve savaşlardan daha ziyade, erkek şiddetinin sonucu hayatını kaybetmekte veya sakatlanmaktadır.
  • En az üç kadından biri dövülmüş, cinsel ilişkiye zorlanmış ya da hayatı boyunca başka türlü suistimal edilmiştir (tecavüz, kötü davranış). Genellikle, suistimal eden kişi aileden bir üye ya da kadının tanıdığı bir kimsedir. Ev içi şiddet, bölge, kültür, etnik köken, eğitim, sınıf ve din ne olursa olsun kadınlara karşı en yaygın suistimal şeklidir.
Artık bizde varız demek adına tüm bu suistimallere bir dur demek adınada  biz blog yazarlarınında birşeyler yapması gerektiğine inanıyorum ve ilk olarak bir çekilişle bu noktaya dikkat çekmek istedim artık bu tarz kadına yönelik şiddet ve suistimaller dursun istiyorum lütfen beni bu konuda yanlız bırakmayın ... BUNU DUYURMAK İÇİN VE ÇEKİLİŞE KATILAMAK İÇİN TIKLAYIN

1 Mart 2012 Perşembe

dereotlu ,mısırlı barbunya salatası

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek bugün sizlerle kolay ve bir o kadarda lezzetli bir salata tarifi paylaşmak istiyorum.buyrun bakalım lezzetli bir barbunya salatasının tarifine.


malzemeler:

istenildiği kadar haşlanmış barbunya
yarım demet dereotu ve maydonoz
2-3 tane közlenmiş kırmızı biber
1 kase haşalnmış mısır
3-4 tane kornişon turşu
tuz,limon,pulbiber,zeytinyağ
haşlanmış barbunya derin bir kaba alınır.içine doğranmış turşu ,mısır ve doğranmış kırmızı biberler ilave edilir.incecik kıyılmış dereotu ve maydonozda ilave  edildikten sonra tuz,zeytinyağ, limon ve pulbiber  de ilave edilerek karıştırılır.servis tabağına alınır.
afiyet olsun.

29 Şubat 2012 Çarşamba

Cappy Meyve Tanem: Yenecek Bu İçecek!

Hem yenilebilen, hem içilebilen şeye ne denir? Yenecek bir içecek denir! Cappy Meyve Tanem denir! Cappy Meyve Tanem, içindeki gerçek şeftali parçaları ile benzersiz bir ürün. Düşünsenize, sezonunda özenle seçilen şeftalilerin kabukları el değmeden soyuluyor, küçük küpler haline getiriliyor. Sonra bu küpler, özel dolum makineleri ile leziz meyve sularına dağıtılınca, ortaya şimdiye kadar yapılmamış, yepyeni bir lezzet çıkıyor. Cappy Meyve Tanem taneleri, kıvamı, yoğun tadı ve güzel kokusu ile çok farklı, doğal olmayan hiçbir koruyucu madde içermiyor olması da başka bir artısı.

Cappy Meyve Tanem; kampanya odağına diyaloğu koyarak Twitter, Facebook ve Ekşi Sözlük gibi platformlarda paradoksları irdeliyor.

Ürünün lansman kampanyasının başlangıcında da işin içinden çıkmaya çalışan iki ünlü isim var: Hayko Cepkin ve Mustafa Topaloğlu. Kendileri başlı başına paradoks olan konuklar, “Çık İşin İçinden” adlı, serinin ilk internet talk show’unda uzun zamandır hepimizin aklında olan fakat hiçbirimizin düşünmek istemediği, o denli kafa karıştırıcı olan soruların içinden çıkmaya çalışıyorlar. Mustafa Topaloğlu ve Hayko Cepkin’in paradoks tartışmaları herkesi çok değiştirecek.

Bir de siz şansınızı denemek için videoyu izleyip içinizdeki gizli filozofu dışarı çıkarabilir ve #cikisinicinden hashtag’ini kullanarak attığınız Tweet’lerle paradoks çözümlerine yardımcı olabilirsiniz. Baktınız yardım lazım, @meyvetanem’i takip edebilirsiniz.

Mustafa Topaloğlu ve Hayko Cepkin’in yer aldığı, serinin ilk internet talk show’u  7 Mart’ta Cappy Türkiye  Facebook sayfasında!

Yenecek mi, yoksa içecek mi? Hadi bakalım, #cikisinicinden!

Kampanyanın devamı ve paradokssal konuklarıyla gelecek talk show’ları izlemek için:
http://cappy.com.tr/yenecekbuicecek
https://www.facebook.com/CappyTurkiye
https://twitter.com/MeyveTanem
adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Bir bumads advertorial içeriğidir.


28 Şubat 2012 Salı

tavuklu nohutlu pilav

hepinize günaydınlar ve sağlıklı mutlu, huzurlu bir gün diliyorum.bugün sizlerle aslında hepinizin bildiği pilavın tarifini vermek istiyorum.benim gibi pirincin merkezinde oturunca pilavında her türlüsünü pişiriyorsunuz.tavuklu nohutlu pilav burada bütün yemek davetlerinde ,düğün yemeklerinde yapılır.sizde pilav sız yemek olmaz diyenlerdenseniz pilavınızı birde böyle pişirin derim.buyrun bakalım tavuklu nohutlu  pilavımızın tarifine:


malzemeler:
2 su bardağı pirinç
istenilen kadar tavuk
1 kase haşlanmış nohut
su
tuz
tereyağ ve az sıvıyağ
önce ayıklanan pirincimiz derin bir kaba alınır ve üstüne 1 yemek kaşığı tuz ekilerek sıcak suyla ıslatılır.ıslanan pirinç en az yarım saat bekletilir.
diğer tarafta tavuğumuz tencereye alınır ve üstü geçecekkadar suyla beraber haşlanır.
pilav tenceremiz ocağa konur ve kısık ateşte tereyağ eritilir.eriyen tereyağa az sıvıyağ ilave edilir.pirinç suylka yıkanıp süzülür.yıkanıp süzülen pirinç tencereye alnır ve karıştırılır ve kısık ateşte 10 dk kavrulur.kavrulan pirince haşlanmış tavuğun suyundan 2 subardağı ve 1 su bardağıda normal su kaynar olacak şekilde eklenir.nohut ve az tuz ialve edilerek karıştırlır ve tencerenin ağzı kapatılarak kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.pişen pilava haşlanmış ve küçük parçalara ayrılmıştavuk ilave edilir.karıştırılarak servis yaplır.
afiyet olsun.

27 Şubat 2012 Pazartesi

susamlı poğaça

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime  günaydınlar ve mutlu sağlıklı bir hafta diliyorum.yeni bir haftaya başlarken sizlere çok güzel bir poğaça tarifi vermek istiyorum.pamuk gibi yumuşacık poğaça sevenler mutlaka deneyin derim.buyrun bakalım susamlı poğaça tarifimize.

 malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 küp yaşmaya
2 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
un
üstü:susam,yumurta sarısı
içi:beyaz peynir
süt ,su ve yoğurt derin bir kapta karıştırılır.yaş maya elle ufalanıp eklenir.tuz ve tozşekerde ialve ettikten sonra azar azar un ialve ederek yumuşak bir hamur yaoılır.hamurun üzeri kapatılarak yarım saat mayalanması için bekletilir.
mayalanan hamurdan elle koparılıp avcumuzda açılır ve az beyaz  peynir konularak kapatılır.kapatılan yer alta gelecek şekilde yapılır.poğaçaların üstü önce yumurta sarısına sonra susama bulanarak tepsiye dizilir.tepsidede yarım saat bekletilen poğaçalar 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

26 Şubat 2012 Pazar

Ece Sükan Benim Bloguma Yakışan VAIO'yu Seçti... Sıra Sende!

Bana en çok Pembe VAIO yakışıyor!

Ünlü moda ikonu Ece Sükan, Sony VAIO için ilginç bir işe imza attı. Blogların renkli dünyası ile Sony VAIO'nun renkli dünyasını birleştiren Ece Sükan, birçok blog gibi benim blogumu da inceledi ve yakışacak olan rengi belirledi. Ece Sükan, blog içeriği, tasarımı, duruşuna göre 6 farklı rengi olan Sony VAIO içinden bana Pembe VAIO'yu seçti.

Ayrıca Facebook üzerinde yapılmış özel bir aplikasyonla Ece Sükan profil fotoğraflarını inceliyor ve sana yakışan Sony VAIO'yu belirliyor. Sen de fotoğrafa tıklayarak Facebook üzerinden VAIO kazanma şansı yakalayabilirsin...

Bir bumads advertorial içeriğidir.

sony-vaio

24 Şubat 2012 Cuma

hediye isteyenler buyursun

çok güzel bir tepsi kazanmak isterseniz mutlaka uğrayın arkadaşlar.
http://bitahtasieksik.blogspot.com/2012/02/cekilis-vaaaar.html

VİŞNELİ ETİMEK TATLISI

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günyadınlar ve hayırlı cumalar diliyorum.bugün sizlere güzel bir tatlı tarifi vermek istiyorum.ayrıca bu tarifi ÇAY KAHVE BAHANE etkinliği için sevgili arkadaşım elif in defterinden  e göndermek istiyorum.sütlü tatlı sevenler buyrun bakalım vişneli etimek tatlımıza


malzemeler:
1 pk etimek
1 lt  süt
yarım pk margarin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 pk vanilya
5 bardak vişne komposto su(ben kendim hazırladım,siz hazır alabilirsiniz)
1  su bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı vişne suyuna yarım su bardağı şeker ilave edilir ve ocakta 5 dk kaynatılıp soğutulur.
soğuyan vişneli şerbete etimekler batırılıp borcama tek sıra halinde dizilir.
ayrı bir tencerede yarım pk margarin eritilir ve 1 su bardağı un ialve edilerek 10 dk kısık ateşte kavrulur.kavrulan una 1 lt  süt ve 1 su bardağı tozşeker ilave edilir.sürekli karıştırılarak muhallebi koyulaşana kadar pişirilir.pişen muhallebi ocaktan alınır ve 1 pk vanilya ilave edildikten sonra mikserle 10 dk çırpılır ve etimeklerin üzerine dökülür.
üstü:
4 su bardağı vişne suyanayarım su bardağı tozşeker ve 2 şer yamek kaşığı un ve nişasta ilave edilerek ocakta koyulaşana kadar pişirilir.pişen vişne muhallebisi de beyaz buhallebinin üzerine dökülerek soğumaya bırakılır.
afiyet olsun.