30 Kasım 2012 Cuma

hediye kurabiyelerim ve pastırmalı kolay börek

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek mutlu hafta sonları diliyorum.geçen haftalarda sevgili blog arkadaşım naz kurabiye evi nin yapmış olduğu hediye çekilişini ben kazanmıştım.kurabiyelerim bugün geldi.kendisine çok teşekkür ederek ellerine sağlık diyorum.

gelelim pastırmalı kolay böreğimize.
2 tane yufka
pastırma
kaşar peyniri
galeta unu
2 yumurta
yufkalar 8 üçgen olacak şekilde kesilir.kalın kenarına önce pastırma sonra kaşar peyniri konulur ve sarılır.sarılan börekler önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulanır ve tavada az sıvıyağla kızartılır.
afiyet olsun.

29 Kasım 2012 Perşembe

En Leziz Alışveriş Kulübü

Bilen bilir, gören görür; unnado.com ile alışverişe çıkan hep en uygun fiyatlısını bulur! Yalnız şimdiden uyarayım, bu alışveriş kulübünde dolaşırken kendinizi  kaybedebilirsiniz. Kendiniz ve çocuğunuz için alışveriş yapmaya doyamayacağınız unnado.com, ebeveyn olmaya doğru giden yolu bakın nasıl anlatmış!

Bu leziz videonun sahibi unnado.com; bakmaya doyamayacağınız, gezerken içinizin gideceği, ailelere özel bir alışveriş kulübü... Birbirinden sevimli ürünleri ve özel kampanyalarıyla unnado.com ’da tadından yenmez bir alışverişe çıkmaya hazır olun! Çocuğunuzun ihtiyaçlarını a’dan z’ye düşünen bu kulüpte alışveriş yapmanın tadı damağınızda kalıyor.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

28 Kasım 2012 Çarşamba

patetes püresi nasıl yapılır ve yeni bir hediye etkinliği

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz bir öncekinden güzel geçsin dileklerimle bu akşam sizlerle kolay bir tarif paylaşmak istiyorum.ayrıca sevgili blog arkadaşım http://cupcakekokulumutfak.blogspot.com/2012/11/cekilis-yapyorum-bakmadan-gecmeyin.html?spref=bl çok güzel bir hediye çekilişi düzenlemiş.sizlerde katılmak isterseniz lütfen uğrayın.
http://cupcakekokulumutfak.blogspot.com/2012/11/cekilis-yapyorum-bakmadan-gecmeyin.html?spref=bl


malzemeler:
1-1.5 kilo patetes
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
tuz ,karabiber
kaşar peyniri
patetesler haşlanır ve sıcakken kabukları soyularak ezilir.ezilen patetes sıcakken tereyağ eklenir.karıştırılırken azar azar süt ilave edilerek sürekli karıştırılır.sütün miktarı patetesin alımına göre değişebilir.ezilen patetesler sütle püre haline gelince rendelenmiş kaşar peyniri(gözkararı)eklenir.tuz ve karabiber eklenerek tekrar karıştırılan püre servis edilir.
afiyet olsun.

27 Kasım 2012 Salı

baklavalık yufkadan mercimekli börek

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı, mutlu geçsin dileklerimle bu akşam sizlerle lezzetli bir örek tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde benim gibi baklava yufkasını seviyorsanız bu böreği mutlaka deneyin derim.



malzemeler:

yarım paket baklavalık yufka
1 kase yeşil mercimek
1 büyük çay bardağı sıvıyağ
tuz,karabiber,pulbiber,
1 kurusoğan,salça
mercimek haşlanır ve süzülür.tavada doğranmış kurusoğan sıvıyağda kavrulur.içine salça ve mercimek eklenerek 2-3 dk daha kavrulur.en son baharatlar eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır.
baklava yufkası serilir ve üzeri yağlanır.ikinci yufka üzerine kapatılır ve takrar yağlanır.üçüncü yufkada serilir ve mercimekli harç döşenir ve rulo sarılır.dilimlere kesilen börekler tepsiye dizilir ve yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

26 Kasım 2012 Pazartesi

gülseren den nefis cevizli kurabiye

tüm arkadalarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar  dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle istanbulda ziyaretine gittiğim kuzenim (kuzenimin eşi) gülseren in yaptığı nefis cevizli  kurabiye nin tarifi ni  paylaşmak istiyorum.kıyır kıyır lezzetli bir kurabiye için buyrun bakalım.

malzemeler:
1 pk oda sıcaklığında sana hamurişi margarin(kesinlikle bu margarin olacak)
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta(sarısı içine beyazı dışına)
1 pk kabartma tozu
aldığı kadar un
iri çekilmiş ceviz
ceviz hariç malzemeler hamur yapılır.hamurtan yuvarlak toplar yapılır ve önce yumurta akına sonra cevize bulanır.180 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

23 Kasım 2012 Cuma

cevizli balparmak tatlısı

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve hayırlı cumalar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.dün yazdığım kota aşımından sonra bayağı moralim bozulmuştu bildiğiniz gibi.şimdilik sorunu çözdük gibi.herzaman olduğu gibi yine canım arkadaşım DERYA beni  arayarak sorunu çözmeme yardım etti.burdan bana mesajla yol gösteren tüm arkadaşlarıma ve canım arkadaşım DERYA ya çok teşekkür ederek sizlere güzel bir tatlı tarifi vermek istiyorum.
buyrun bakalım tarifimize:

malzemeler:
1 paket margarin(oda sıcaklığında)
2 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
aldığı kadar un
irmik
içi:ceviz
şerbet:4 su bardağı su,4 su bardağı tozşeker,yarım limon
irmik hariç tüm malzeme hamur yapılır.hamurdan parça koparılarak avuçta açılır ve içine ceviz konularak kapatılır.hafif yuvarlayıp oval şekil verilir ve heryeri irmiğe bulanırçtepsiye dizilen tatlılar 180 derece fırında pişirilir.
şeret kaynatılır.ilk sıcaklığı geçince soğuk tatlıların üzerine dökülür.1 gece bekletilen tatlılar servis yapılır.
afiyet olsun.

22 Kasım 2012 Perşembe

YARDIMMMMMMMM

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.arkadaşlar çok acil yardıma ihtiyacım var.resim yükleme alanım dolmuş.alan satın alın diyor.satın almaya giriyorum ama oradanda olmadı.bu konuda bir bilgisi olan varsa yazarsanız çok sevinirim.

21 Kasım 2012 Çarşamba

tavuklu tel şehriye salatası ve çok güzel bir çekiliş


tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı ,mutlu,huzurlu geçsin dileklerimle sizlerle çok lezzetli bir salata tarifi paylaşmak istiyorum.çay saatleri için yapabileceğiniz bu salatayı denemediyseniz  mutlaka denemenizi öneririm.ayrıca sizleri çok güzel bir çekilişden de haberdar etmek istiyorum.sevgili blog arkadaşımız SONSUZ DEKARASYON çok güzel bir hediye çekilişi düzenlemiş sizlerde katılmak isterseniz lütfen bir TIK TIK




malzemeler:
2 su bardağı tel şehriye
3 su bardağı sıcak su
4-5 tane kornişon turşu
1 tane kapya biber
1 konserve mısır
1 tavuk göğsü(haşlanmış)
2 tane havuç
5-6 dal maydonoz ve dereotu
tuz,sıvıyağ,limon
tencereye sıvıyağla beraber tel şehriye konur ve kısık ateşte pembeleşene kadar kavrulur.kavrulan şehriyeye az tuz ve 3 su bardağı kaynar su eklenerek karıştırılır ve kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
pişen şehriye ara ara karıştırılarak soğutulur.soğuyan şehriyeye doğranmış turşu,kapya biber,rendelenmiş havuç,maydonoz ve dereotu eklenir.mısır ve dereotuyla maydonozda eklendikten sonra didlmiş tavuk eti eklenir.tuz,zeytinyağ ve limonsuyuda eklendikten sonra karıştırılarak servis yapılır.
afiyet olsun.





20 Kasım 2012 Salı

peynirli galetaunlu börek ve yoğurt soslu sebze haşlama

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz mutlu sağlıklı geçsin dileklerimle bugün sizlerle iki kolay tarif paylaşmak istiyorum.galetaunlu çıtır böreğin tarifini daha öce yayınlamıştım ama tekrar isteyen arkadaşlar için linki tıklayın lütfen.

milföy tadında çıtır çıtır.mutlaka denemelisiniz.
http://mutfagabuyrun.blogspot.com/2012/05/galeta-unlu-ctr-borek.html


yoğurtlu-soslu sebze haşlama

karnıbahar,brokoli ve havuçlar ayrı ayrı tuzlu suda haşlanır ve borcama dizilir.üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.küçük bir tavada sıvıyağ ,kırmızı pulbiber ve nane yakılır.yoğurdun üzerine gezdirilir.
afiyet olsun.