15 Ocak 2013 Salı

burçak büskivili irmik tatlısı ve güzel bir hediye çekilişi

tüm arkadaşlarıma iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutlu, huzurlu geçsin dileklerimle bu akşam sizlerle kolay ve lezzetli bir tatlı tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde sütlü tatlıları denemek istiyorsanız bu tatlıyı denemenizi tavsiye ederim.ayrıca sevgili blog arkadaşım fatma nın hobileri çok güzel bir çekiliş düzenlemiş.katılmak isterseniz lütfen uğrayın .

malzemeler:
1 lt süt
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı irmik
1 limon kabuğu rendesi
1 pk vanilya
1 pk burçak büskivi
sütün içine irmik ve tozşeker eklenerek ocağa konursürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir.pişen muhallebiye vanilya ve limon kabuğu rendesi eklenerek karıştırılır.muhallebinin yarısı borcama dizilir.üzerine burçak büskiviler dizilir ve kalan muhallebi üzerine dökülür.soğuyan tatlının üzerine hindistan cevizi serperek servis yapılır.
afiyet olsun.

 
 
 
 
 
 
bu linke tıklayın katıln.

http://yenigelinler.blogspot.com/2013/01/ben-de-cekilis-yapyorum.html

değişik balkabağı ve değişik sunumlu balkabağı tatlısı

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar diliyorum.her gününüz sağlkılı mutlu huzurlu geçsin dileklerimle bu gün  sizlerle hepinizin bildiği kabak tatlısının değişik sunumunu paylaşmak istiyorum.bu balkabağının kendi değişik olduğu için  sunumuda kendiliğinden değişik ve şık oluyor.sizlerde bu şekilde sunum yapmak isterseniz buyrun bakalım.



aşağıdaki resimde görülen balkabağının kabukları soyulur ve dilimlenir.dilimlenen kabaklar tencereye dizilir.üzerine bir miktar toz şeker ekerek 3-4 saat bekletilir.daha sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
not:şekerle bekletildiği için su eklenmez.

13 Ocak 2013 Pazar

mandalinalı yaşpasta

tüm arkadaşlarıma ve ziyeretçilerime iyi akşamlar  dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı ,mutlu geçsin dileklerimle bu akşam  sizlerle kolay ve lezzetli bir pasta tarifi paylaşmak istiyorum.

malzemeler:
1 tane hazır pandispanya veya kendiniz yapabilirsiniz
1 pk mandalinalı pelte
4-5 tane mandalina
1 pk kremşanti
süt
kremşanti sütle çırpılıp hazırlanır.mandilanın kabukları soyulup dilimlere ayrılır.
mandalinalı pelte üzerindeki tarife göre hazırlanır ve bekletilir.
pandispanyanın tek katı tepsiye konur ve sütle ıslatılır.kaşıkla kremşanti sürülür.kremşantinin üzerine mandalina dilimleri dizilir.diğer pandispanyada üzerine kapatılır ve üzeri az sütle ıslatılır.daha sonra heryerine mandalina dilimleri dizilir.mandilanaların üzerine hazırlanan pelte dökülerek buzdolabında bekletilir.
afiyet olsun.

11 Ocak 2013 Cuma

havuçlu,cevizli ,tarçınlı kek ve güzel bir hediye çekilişi

 
tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutlu huzurlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle kolay bir kek tarifi paylaşmka istiyorum.sizlerde lezzetli bir havuçlu kek yapmak istiyorsanız buyrun bakalım.



malzemeler:

3 tane yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1/2  su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 pk vanilya
az tarçın
1pk kabartma tozu
aldığı kadar un
sıvı malzemeler çırpılır.içine havuç ceviz ve az tarçın eklenir.en son vanilya kabartma tozu ve un karıştırılarak karışıma eklenir ve çırpılıp yağlanmış kalıa dökülür.
180 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.
vee sevgili blog arkadaşım DURU MUTFAK 3. yılı doldurması dolayısıyla güzel bir hediye çekilişi düzenlemiş.sizlerde bu güzel hediyeleri kazamak istiyorsanız lütfen tıklayın.
http://durumutfak.blogspot.com/2013/01/duru-mutfakn-3-yas-ve-hediyeleri.html





 




9 Ocak 2013 Çarşamba

baharatlı fasulye (girit fasülyesi) salatası

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle çok lezzetli ve değişik bir salata tarifi paylaşmak istiyorum.arkadaşım bu tarifi bir yemek proğramından almış ve bizler için denemiş.bu salata girit yöresine aitmiş.tek fark girit fasulyesi biraz iriymiş(proğramda yapılan).arkadaşımın  kabul gününde yaptığı bu salatayı biz çok beğendik.sizlerede  mutlaka denemenizi öneriyorum.buyrun bakalım tarifimize:


malzemeler:
girit fasulyesi veya  şeker fasulye
2-3 adet havuç
2 tane kurusoğan
yarım demet maydonoz
az kekik,2 diş sarımsak
az kimyon
karabiber,pulbiber,tuz,kurunane
zeytinyağ
az tarçın
havuçlar kabukları soyularak küp küp doğranır.tencerede yağla yumuşayana kadar sotelenir.piyazlık doğranan kurusoğanlar eklenerek kavurmaya devam edilir.kavrulan soğanlı havuça haşlanmış kuru fasulye eklenerek karıştırılır.üzerine baharatlar ilave edilerek karıştırlır ve ocaktan alınır.servis tabağına alınan salatanın üzerine  doğranmış maydonoz serperek servis yapılır.
afiyet olsun.



8 Ocak 2013 Salı

cevizli patlıcan salatası

tüm arkadalarıma ve beni ziyeret eden herkese günaydınlar ve sevgiler.gününüzün sağlklı huzurlu geçmesi temennisiyle bugün sizlerle çay saatleri için kolay ve lezzetli bir salata tarifi paylaşmak istiyorum.

malzemeler.
3-4 tane közlenmiş patlıcan
2 tane közlenmiş biber
1 kase sarımsaklı yoğurt
1 kase ceviz
az tuz ve zeytinyağ
közlenmiş patlıcanlar ve biberler doğranıp genizş bir kaseye alınır.içine sarımsalı yoğurt ve az tuz eklenir.az zeytinyağda eklendikten sonra karıştırılıp servis tabağına alınır.üzerine bol ceviz ekerek servis yapılır.
afiyet olsun .

6 Ocak 2013 Pazar

satı arkadaşımdan yeni kabul günü menüsü ve hediye çekilişi

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bu akşam sizlerle geçen hafta gittiğim kabul gününden kareler paylaşmak istiyorum.sevgili satı bizler için harika lezzetler hazırlamıştı.sizlerde çay saatleri için değişik lezzetler denemek istiyorsanız buyrun bakalım.

masa hazırlanırken

 
baharatlı fasulye pilaki(harika bir lezzetti)tarifi gelecek
 
sıcak sıcak peynirli pişi
 
patetes çanağında közlenmiş kırmızı biber
 
ayva tatlısı
 
ayrıca sizleri çok şeker ir hediye çekilişinden haberdar etmek istiyorum.sizlerde bu güzel hediyeleri kazanmak istiyorsanız mutlaka uğrayın derim.
 
 
 
 

4 Ocak 2013 Cuma

OSMANCIK 97 PİRİNCİ

 


tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum. epeydir yazmak istediğim bir yazıyı nihayet bugün yayınlamak kısmet oldu.facebook ta ve blogta bazı arkadaşlarımın osmancık pirinci hakkında benden bilgi istemelerinden dolayı bu postu yazmak istedim.pek çok arkadaşımın bildiği gibi ben ÇORUM osmancıkta oturmaktayım.her ne kadar çorum leblebisiyle ünlü olsada osmancık tamamen bağımsız olarak pirinciyle tanınır.aşağıdaki posta geçmeden naçizane bir kaç fikrimi beyan  etmek istiyorum.osmancık pirinci hakkında ilgisi olmayan arkadaşlarım bu uyarıları lütfen dikkate alsın.
1.istanbul ve büyük şehirlerde açıkta satılan osmancık pirinci adı altındaki pirinçlere itibar etmeyiniz.hiç biri osmancık pirinci değil.
2.kilosu 2.00 veya 2.50 tl den düşük osmacık pirinci asla gerçek değildir.keza biz farikasından 2.00 (kilosu) tl den alırken sizin daha düşük alma ihtimaliniz yok.
3.kendi yaşadığım olayı anlatmak istiyorum.
yaz aylarında istanbulda bulunduğumda büyük bir market açıkta osmancık pirinci adı altında 3 çeşit pirinç satıyordu.fiyatlar 1.60- 2.50 arasında değişiyordu.market sahibine 2.50 tlnin altındaki pirinçlerin osmancık pirinci olmadığı söyledim.oda bana bunun doğru olduğunu ,büyük şirketlerin osmancık pirinciyle ucuz pirinci  karıştırıp ucuza malettiklerini ve kedilerinede ucuza sattıklarını söyledi.
bilgilerinize sunulur.

OSMANCIK 97 PİRİNCİNİN ÖZELLİKLERİ
Kızılırmak havzasının önemli pirinç üretim ve ticaret merkezi olan Çorum ili Osmancık ilçesi adına tescili yapılan Osmancık 97 pirinci, ıslah aşamalarındaki yüzlerce pirinç çeşidinin verim ve kalite üzerine yapılan literatür taramalarının devamında tarla
denemelerine alınan 38 pirinç çeşidinin ilk etapta 6 çeşide, ikinci etapta TR-427 ıslah kodlu tek çeşide indirgenmesi sonucu Osmancık Belediyesi’nce,Osmancık Pirinci adıyla tescil talebi yapılmış ve resmi gazetenin 06.08.1997 tarihli 23072.sayısında Osmancık 97 ismi ile tescili yayınlanarak gerçekleştirilmiştir.
Benzer tesciller;
ülkemizin pirinç üretilen Meriç, Ergene,İpsala,Kargı gibi yerleşim yerleri içinde yapılmışsa da bu çeşitler Baldo Rocco Riba gibi yabancı çeşitlere üstünlük sağlayamamıştır.Kızılırmak havzasından sonra Yeşilırmak havzası ve Marmara Bölgesi’nde ekimi yaygınlaşan Osmancık 97 çeşidi bugün Türkiye üretiminin % 90’ını sağlamaktadır.%10 Baldo Rocco ve Riba ekilişidir.Türkiye verim ortalamasını artıran Osmancık 97 çeşidi,pirinç ithalatını azaltmış, orta erkenci bir çeşit olması nedeniyle
800 m rakımlara kadar sulama imkanı olan arazilerde düşük verimli diğer çeşitlerin
ekilişleri ekonomik olmadığı halde Osmancık 97, verimli bir çeşit olarak çeltik (pirinç)
ekilişi alanlarının artmasını sağlamıştır.(Çankırı, Kırıkkale gibi)
Osmancık 97 pirinç tohumu bugün yurt içinde olduğu gibi yurtdışında da talep görmektedir. Bulgaristan, Yunanistan ve İspanya’ da da ekimi yapılmaktadır
Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü’ nün melezlediği binlerce çeşitten bir tanesidir. 15 yıla varan ıslah-tescil aşamalarının son üç yılında Osmancık Belediyesi Ziraat Mühendisliğinin 38 çeltik çeşidi içinden 3’ er tekrarlamalı tarlada denemeleri sonucunda beğenilmiş, tesbiti yapılmış ve tescil ettirilmiştir.
Osmancık 97 pirinci markaların korunması ile ilgili 556 sayılı kanun hükmündeki
kararnameye göre Türk Patent Enstitüsü’nce14. 12. 2005 tarihinde marka tescili yapılmış, akabinde çoğrafi işaret çalışmaları başlamıştır. “Osmancık 97 Pirinci
Coğrafi İşaret”
başvurusu yapılmış, konu bekleme sürecindedir.

 

 OSMANCIK 97 PİRİNCİNİN ÖZELLİKLERİ
Kızılırmak havzasının önemli pirinç üretim ve ticaret merkezi olan Çorum ili Osmancık ilçesi adına tescili yapılan Osmancık 97 pirinci, ıslah aşamalarındaki yüzlerce pirinç çeşidinin verim ve kalite üzerine yapılan literatür taramalarının devamında tarla
denemelerine alınan 38 pirinç çeşidinin ilk etapta 6 çeşide, ikinci etapta TR-427 ıslah kodlu tek çeşide indirgenmesi sonucu Osmancık Belediyesi’nce,Osmancık Pirinci adıyla tescil talebi yapılmış ve resmi gazetenin 06.08.1997 tarihli 23072.sayısında Osmancık 97 ismi ile tescili yayınlanarak gerçekleştirilmiştir.
Benzer tesciller;
ülkemizin pirinç üretilen Meriç, Ergene,İpsala,Kargı gibi yerleşim yerleri içinde yapılmışsa da bu çeşitler Baldo Rocco Riba gibi yabancı çeşitlere üstünlük sağlayamamıştır.Kızılırmak havzasından sonra Yeşilırmak havzası ve Marmara Bölgesi’nde ekimi yaygınlaşan Osmancık 97 çeşidi bugün Türkiye üretiminin % 90’ını sağlamaktadır.%10 Baldo Rocco ve Riba ekilişidir.Türkiye verim ortalamasını artıran Osmancık 97 çeşidi,pirinç ithalatını azaltmış, orta erkenci bir çeşit olması nedeniyle
800 m rakımlara kadar sulama imkanı olan arazilerde düşük verimli diğer çeşitlerin
ekilişleri ekonomik olmadığı halde Osmancık 97, verimli bir çeşit olarak çeltik (pirinç)
ekilişi alanlarının artmasını sağlamıştır.(Çankırı, Kırıkkale gibi)
Osmancık 97 pirinç tohumu bugün yurt içinde olduğu gibi yurtdışında da talep görmektedir. Bulgaristan, Yunanistan ve İspanya’ da da ekimi yapılmaktadır
Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü’ nün melezlediği binlerce çeşitten bir tanesidir. 15 yıla varan ıslah-tescil aşamalarının son üç yılında Osmancık Belediyesi Ziraat Mühendisliğinin 38 çeltik çeşidi içinden 3’ er tekrarlamalı tarlada denemeleri sonucunda beğenilmiş, tesbiti yapılmış ve tescil ettirilmiştir.
Osmancık 97 pirinci markaların korunması ile ilgili 556 sayılı kanun hükmündeki
kararnameye göre Türk Patent Enstitüsü’nce14. 12. 2005 tarihinde marka tescili yapılmış, akabinde çoğrafi işaret çalışmaları başlamıştır. “Osmancık 97 Pirinci
Coğrafi İşaret”
başvurusu yapılmış, konu bekleme sürecindedir.

 
 

     

     

     

     

3 Ocak 2013 Perşembe

damla sakızı aromalı sütlaç

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar diliyorum.her gününüz sağlıklı, huzurlu ,mutlu geçsin temennisiyle bu akşam sizlere çok güzel bir sütlü tatlı tarifi vermek istiyorum.buyrun bakalım damla sakızı aromalı sütlacımızın tarifine.

malzemeler:
1 lt süt
1 küçük kase pirinç
4 yemek kaşığı pirinçunu
1 su bardağı tozşeker
1 pk damla sakızlı vanilya
tarçın
pirinç az suyla haşlanır ve süzülür.süt ve toz şeker tencereye alınır ve süzülen pirinçler ilave edilir.piriç ununu az suyla erittikten sonra süte ekleyip pişene kadar karıştırıyoruz.ocaktan almaya yakın 1 pk damla sakızlı vanilya ekleyip karıştırıyoruz ve kaselere döküyoruz.soğuyunca tarçınla süsleyip servis yapıyoruz.
afiyet olsun