18 Ekim 2011 Salı

kakao şantili lokum

herkese günaydınlar   ve sağlıklı neşeli mutlu bir gün dileyerek sizlere harika bir sütlü tatlı  tarifi vermek istyiorum.deneyenler denediklerine pişman olmayacaklar.bundan emin olabilirsiniz.buyrun bakalım tarifimize:

malzemeler:
1lt süt
yarım paket margarin(125gr)
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
1 pk vanilya
üstü:yarım su bardağı süt ve 1 poşet kakaolu  kremşanti
hindistan cevizi
derin bir tencereye margarin alınır ve ocakta eritilir.eriyen margarinin üstüne 1 su bardağı un ilave edilir.un ve margarin kısık ateşte yaklaşık 15 dk kavurulur.kavurulan unun üstüne 1 lt süt iave edilerek sürekli karıştırılır.1 su bardağı toz şekerde ilave edildikten sonra sürekli karıştırılarak muhallebi koyulaşana kadar pişirilir.
pişen muhallebi ocaktan alınır ve içine 1 pk vanilya  ilave edilerek mikserle 5 dk çırpılır.
NOT:vanilyanın  pişerken değil sonra ilave edilerek çırpılması muhallebiye farklı bir lezzet veriyor.
büyük fırın tepsisi suyla ıslanır ve fazla suyu dökülür.tepside boşluk  kalmayacak şekilde bolca hindistan cevizi serpilir.hindistan cevizin üstüne ince şekilde muhallebimiz dökülür ve soğumaya bırakılır.
diğer tarafta 1 poşet kakaolu kremşanti sütle çırpıldıktan sonra soğuyan muhallebinin üstüne ince tabaka halinde sürülür.yaklaşık 3- 4 saat bekletilir.
tepside bekleyen muhallebi ince şeritler halinde kesilir ve rulo sarılır.sarılan rulolar tekrar ortadan ikiye kesilir ve dik olarak servis tabağına alınır.buzdolabında bir müddet bekletildikten sonra servis yapılır.
afiyet olsun.

Hiç yorum yok: