7 Ekim 2011 Cuma

tavada haşhaşlı çörek

hepinize günaydınlar ve hayılı cumalar diliyorum.bugunde sizlere az zamanda yapabileceğiniz kolay ve lezzetli bir çörek tarifi vermek istiyorum.dilerseniz hamuru ekmek fırınından alabilir veya kendiniz evde hazırlayabilirsiniz.buyrun bakalım lezzeti çok tel tel haşhaşlı çöreğimize

evde hamur hazırlamak için:
un,tuz,maya,ılık su
içi:haşhaş ve sıvıyağ
haşhaş bir kaseye  alınır ve az sıvıyağ ilave edilerek karıştırılır.
göz kararı un derin büyük bir kabın içine alınır ve unun ortası açılır.tuz ve maya koyduktan sonra ılık sudan yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur yapıyoruz.hamurumuzun üstünü örterek mayalanmaya bırakıyoruz.
mayalan hamurdan elimizle büyük bir parça koparıp düz bir zeminde hafif un serperek mardaneyle açılır.açılan hamurun heryerine sıvıyağla karıştırılmış haşhaş sürülür.hamur yufka katlar gibi dörde katlanır ve tekrar zuvala yapılıp hafif kalın olacak şekilde açılır.teflon tencere veya tavada yağsız olarak arkalı önlü pişirilir.pişen çöreklerin iki tarafıda tereyağla yağlanıp servis yapılır.
afiyet olsun.

Hiç yorum yok: