3 Ağustos 2015 Pazartesi

krem paynirli rulo poğaça tarifi

tüm arkadaşalrıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve mutlu,sağlıklı günler diliyorum.her gününüz sağlıklı,huzurlu geçsin temennisyle bugün sizlerle güzel ve lezzetli bir poğaça tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde denemk isterseniz buyrun bakalım.

malzemeler:
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 küp yaş maya
üzeri:1 yumurta sarısı
içi:krem peynir

ılık süt ve su derin bir kabın içine alınır.üzerine yaş maya elle ufalanarak eklenir.tozşekerde eklendikten sonra karıştırılır.üzerine sıvıyağ ve tuz da ekelndikten sonra azar azar un ialve edilerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapılır.hazırlanan hamurun üzeri kapatılarak mayalanması için bekletilir.mayalanan hamur 2-3 bezeye ayrılır.bezeler merdane yardımıyla düz bir zeminde açılır.üzerine krem pynir sürülür ve rulo sarılır.hazırlanan rulo hamurdan dilimler kesilir ve tepsiye yatay şeklide dizilir.üzerine yumurta sarısı sürülür ve tepside mayalanması için bekletilir.kabaran hamurlar 200 derece ısınmış fırında pişirilir.
not:pişen poğaçaların üzerine fırından çıkınca nemli bez örtüp 5 dakika beklerseniz poğaçalarınız yumuşak olur kurumaz.)


afiyet olsun.


7 yorum:

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Poğaçalar çok enfes görünüyor Sevdacığım. Ellerine sağlık! Sevgiyle kal!

ilhan dedi ki...

Börek kıvamında olmuş. Krem peynir sıcakta eriyip kaybolmaz mı acaba? Amam lezzeti kalır içinde doğru. Elinize sağlık süper görünüyor.

Benden Sofralarınıza dedi ki...

Ellerine sağlık canım, poğaçalar harika görünüyor.

yeteneklieller dedi ki...

takip değil de blog listenize sitemi ekler misiniz ?

yeteneklieller dedi ki...

Ben de sizi ekledim:)
blogunuza reklam neden almıyorsunuz, adsense reklamı göremedim.

tatlı sefam dedi ki...

değısık bır tarıf olmus not aldım ellerıne sağlık

Çitlembik dedi ki...

Ramazanda sahur yemeğinde yapmıştım bundan çok güzel gerçekten eline sağlık:-)güzel bloğunu takipteyim:-)bana da beklerim:-)