18 Temmuz 2011 Pazartesi

hindistan cevizli lokum

herkese günaydınlar ve mutlu neşeli bir hafta diliyorum.bugun sizlere yapımı kolay görüntüsü çok güzel bir tarif vermek istyorum.daha önce birkaç blogda yapım aşamalarını görüp ama olurmu diye başladığım ve tahminimdan daha kolay olan bir tatlı .buyrun bakalım tarife.

malzemeler:
1lt süt
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
1/2 pk margarin
1pk vanilya
bolca hindistan cevizi
geniş bir tencerede margarin eritilir ve un ilave edilir.kısık ateşte karıştırarak yaklaşık 15 dk kavrulur.kavrulan una 1lt süt ilave edilir.toz şekerde ilave edildiktan sonra sürekli karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.pişen muhallebi ocaktan alınır ve 1 pk vanilya ilave edildikten sonra 5 dk mikserle çırpılır.hazır olan muhallebi suda çalkalanmış olan uzun dar bardaklara doldurulur ve soğumaya bırakılır.


soğuyan bardaklar buzdolabına kaldırılır ve yaklaşık 3-4 saat bekletilir.daha sonra alınan bardaklar suya tutulup çekilir ve ters çevrilerek muhallebi çıkarılır.istediğiz kalınlıkta kesilir ve hindistan cevizine bulanıp süslenir.daha sonra servis yapılır.
afiyet olsun.

6 yorum:

evlilik hayatı dedi ki...

ellerine sağlık bende lokum yapsam nasıl olur diye düşünüyordum zaten.deneyeyim o zaman.

Gurme Şirine dedi ki...

tek kelimeyle süper...
kesinlikle deneyeceğim...
canım ellerine sağlık...
sevgiler...

Özgür Tatlar dedi ki...

coooook guzel olmusta.bir sorun var ,uzun bardaktan kolay cikiyor mu tatlilar.ama deneyecegim sozzz.

Unknown dedi ki...

burdada lokum varmıış :)
ellerine sağlık çok güzel,ilk yaptığında bardaktan çıkacakmı çıkmayacakmı diye düşünüyor dimi insan :))

Tarif defteri dedi ki...

Sevdacim cikamiyorum sayfalarindan :) harika tariflerin var...yarin gelecek misafirlerime bunu yapmak istiyorum ins..yanliz margarin yerine tereyag kullansam sonuc ayni olurmu..

Tarif defteri dedi ki...

Sevda'cim yazmadim bir yere, her yaptigim vakit sayfana girip yapmak daha guzel tariflerini :) yuregine saglik guzel arkadasim sevgilerimle...