26 Ocak 2012 Perşembe

baklava yufkasından elmalı çıtır

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek mutlu sağlıklı bir gün temenni ediyorum.bugün sizlerle yapımı kolay ama bir o kadar da lezzetli bir tarif paylaşmak istiyorum.elmalı lezzetler sevenler mutlaka denesinler derim.buyrun bakalım elmalı çıtır tarifimize.

malzemeler:
9 adet baklava yufkası
yarım pk margarin
3 elma
ceviz,tarçın,tozşeker
üstü:pudra şekeri
öncelikle elmalar kabukları soyulup rendelenir.bir tavaya alınarak 1 yemek kaşığı toz şekerle pişirilir ve 1 çay kaşığı tarçın ilave edilerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
küçük bir tavada margarin ertilir.düz bir zemine yufkalardan biri serilir.fırça yardımıyla heryerine margarin sürülür.ikinci yufka serilir ve tekrar margarin sürülür.en son üçüncü yufkada serildikten sonra margarin sürülür ve kenarına elmalı harç yayılır.3 kat olan yufkalar rulo sarılarak dilimlere kesilir.170 derece fırında pişirilir.fırından çıktıktan sonra üstüne pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Elmali harc kenarlara nasil suruluyor ve ceviz elmali karisima mi eklenecek?