22 Haziran 2016 Çarşamba

kuru incir li tavuk göğsü muhallebi

Tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime mutlu,sağlıklı günler  dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.Ramazan ayının sağlıklı,mutlu ,huzurlu geçmesi dileklerimle bu akşam sizlerle güzel bir tarif paylaşmak istiyorum.Sizlerde bu tarifi denemek isterseniz buyurun bakalım.



Malzemeler:
500 gram kuru incir
1 kase ceviz
1 çay  kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebisi:

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
125 gram margarin
1 paket vanilya

Kuru incirlerin sapları kesilir ve tencereye dizilir.üzerine tarçın ve toz şeker serpilir.
İncirlerin üzerini geçecek kadar su konur ve kapağı kapatılarak ocakta kaynatılır.
Kaynadıktan sonra ocak kısılır ve kısık ateşte incirler suyunu çekinceye kadar kaynatılır.
Suyunu çeken incirler kapağı açılmadan soğumaya bırakılır.

Tencerede margarin eritilir.üzerine un eklenir ve kısık ateşte kavrulur.yaklaşık 10 dakika kavrulan una süt ilave edilir ve toz şekerde eklendikten sonra sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.
ocaktan alınan muhallebiye vanilya eklenir ve mikserle 2-3 dakika çırpılır.

Soğuyan incirlerin tepeleri açılır ve içine ceviz doldurulur.servis tabağının kenarlarına incirler dizilir.
İncilerin ortasında kalan boşluğa muhallebi dökülür ve soğumaya bırakılır.
İncirlerin kalan karamelli suyu muhallebinin üzerine gezdirilir.
2-3 saat dinlendirilen muhallebi servis yapılır.
Afiyet olsun.


6 yorum:

Gözde'nin Blog Günlüğü dedi ki...

Tarifin adı bile insanın canını nasıl çektiriyor anlatamam :)) ellerinize sağlık enfess

Birsen B. dedi ki...

ellerine sağlık,nefis bir tatlı olmuş.

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

İncir ve tatlı sever olarak mükemmel bir alternatif. Görüntüsünden lezzeti tahmin edebiliyorum. Ellerinize sağlık.

Renkli Pasta Sepeti dedi ki...

Kuru inciri de çok severim. Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Sevgiler..

çeşnici Handan dedi ki...

Çok güzel olmuş canım ellerine sağlık.

Benden Sofralarınıza dedi ki...

Farklı ve harika bir tarif olmuş ellerine sağlık canım.