12 Temmuz 2016 Salı

Kıymalı Fasulye Kavurması

Tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime mutlu ,sağlıklı ve huzurlu günler dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.
bugün sizlerle çay saatleri ve yemek saatleriniz güzel ve lezzetli bir tarif paylaşmak istiyorum.sizlerde bu tarifi denemek isterseniz buyurun bakalım:


Malzemeler:

500 gram yeşil fasulye
200 gram kıyma
2-3 tane domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz,sıvı yağ
1 çay bardağı sıcak su

Fasulye ayıklanır ve önce uzunlamasına kesilir.Sonra iki veya üç parçaya enine kesilir.
Kıyma tencerede az yağla beraber kavrulur.
Kavrulan kıymaya doğranmış domates eklenir ve tekrar kavrulur.salçada ilave edildikten sonra Doğranmış fasulyede eklenerek tüm malzeme kavrulur.
Kavrulan fasulyeye az tuz ve sıcak su eklenerek kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun.





4 yorum:

Fincan Teyze dedi ki...

ellerinize sağlık... yaz aylarında muhteşem olur ;)

Bülbülün Yeri dedi ki...

Ellerine sağlık. Bayılırım bu lezzete.
Sevgiyle kal.

Derya Sezgin dedi ki...

Canım ellerine sağlık öpüyorum...

Nilay Durukan dedi ki...

Osmancıkta pek yapılır değil mi, mmm kayınvalidem de pek güzel yapar. Ellerinize sağlık