14 Temmuz 2016 Perşembe

Türkiye'ye en yakın lezzetlerden biri: İtalyan Mutfağı

Tüm dünyada en sevilen mutfaklardan biri olan; hemen her ülkede birçok restoranda milyonlarca kişiyi lezzetli tarifleri ile kendinden geçiren İtalyan mutfağı, Türkiye'de de çok seviliyor.
Akdeniz mutfağının en sade ve basit ama belki de en lezzetli yemek kültürü olan İtalyan mutfağı her deneyeni kendine hayran bırakıyor. Akdeniz kültürü nedeniyle ülkemizin özellikle de Batı ve Güney kıyılarının yerel mutfaklarına büyük benzerlik gösteren İtalyan mutfağı, her geçen gün daha da çok kişi tarafından keşfediliyor ve seviliyor.
İtalyan Mutfağının En Sevilen Malzemeleri
İtalyan mutfağı, Fransız ve Osmanlı mutfaklarının tersine çok daha az ve sade malzeme kullanmasıyla tanınıyor. Bu malzemeler arasında zeytinyağı, domates, peynir, fesleğen gibi otlar ve taze baharatlar; enginar ve fasulye gibi sebzeler başı çekiyor. İtalyan mutfağı deyince makarna, pirinç ve sirkeden bahsetmek de şart oluyor. İtalyan yemek tariflerinde en sık kullanılan malzemeler, ülkemizde de kolayca bulunduğundan bu tarifleri uygulamak da Türk yemek severler için oldukça kolay oluyor.
İtalyan Mutfağının En Sevilen Tarifleri
Bu lezzetli ve yalın mutfakta makarna ve pirinç ayrı bir yer tutuyor. İtalyan makarna ve lazanya tarifi her deneyenin aklını başından alıyor. Domates ve fesleğen gibi lezzetler, bu tariflerin ana maddelerini oluşturuyor. İtalyan mutfağı lezzetlerini sofranıza taşımak isterseniz Knorr'un sunduğu fesleğenli makarna sosu, peynirli makarna sosu, domatesli makarna sosu gibi pratik ürünleri deneyebilirsiniz. Böylece Knorr'un katkısız ürünleri ile İtalyan lezzetleri dünyasına kolayca adım atabilirsiniz.
İtalyan mutfağının başka bir önemli lezzeti ise "risotto" ismi verilen, biraz az pişmiş bir pilava benzeyen pirinç yemeği. Parmesan peyniri ile sunulan bu lezzet, sebzeli ve etli olarak hazırlanabiliyor. Sadece safran kullanarak hazırlanan "risotto"lar ise İtalyan et yemekleri yanında servis ediliyor. "Risotto" tarifinin olmazsa olmazı, et yada tavuk suyu olarak öne çıkıyor. Bu lezzeti evinizde denemek isterseniz de Knorr bulyon yardımınıza koşuyor.
İtalyan Mutfağının Püf Noktaları
İtalyanlar, yemeklerinde az ama kaliteli malzeme kullanmayı tercih ediyor; sebze ve meyvelere ağırlık veriyorlar. İtalyan mutfağı hakkında başka bir önemli nokta da neredeyse her yemeğe çiğ zeytinyağı eklemeleri oluyor. Makarnalarını bile yemeden önce birkaç damla saf zeytinyağı ile çeşnilendiriyorlar. Zeytinyağı kadar sık kullanılan bir başka malzeme de peynir oluyor. Özellikle parmesan, mozarella, ricotta gibi lezzetler, İtalyan sofralarından eksik olmuyor.
İtalyan mutfağından ve daha birçok mutfaktan tariflere, bu tarifleri uygulamanıza yardımcı Knorr uzmanlığında hazırlanmış ürünlere göz atmak isterseniz http://www.herkessofraya.com/ adresini ziyaret edebilir; yepyeni yemek kültürleri ile tanışabilirsiniz.




Hiç yorum yok: