tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime mutlu sağlıklı günler dileyerek sevgilerimi gönderiyorum. bugün sizlerle vişne reçelinin tarifini paylaşmak istiyorum.denemek isteyenler için buyrun bakalım vişne reçeli tarifimize:
malzemler:
1 kilo vişne
1 kilo tozşeker
3-4 tane küçük limon tuzu
1/2 çay bardağı su
vişneler ayıklanır ,yıkanır ve çekirdekleri çıkarılır.derin bir kabın içine alınan vişnenin üzerine tozşeker eklenir ve bir gece bu şeklide bekletilir.
bir gece bekleyen şekerli vişne tencereye alınır.üzerine yarım çay bardağı su eklenerek ocakta kaynatılır.reçel kaynamaya başlayınca 5 dakika sonra vişneneler bir süzgeç yardımıyla tabağa alınır.
vişnesiz şerbet koyulaşana kadar kaynatılır.sonra tekrar vişneler ilave edilir.limontuzuda eklendikten sonra 2-3 dakika daha kaynatılan reçel ocaktan alınır.sıcakken kavanozlara doldurulur ve ağzı kapatılır.
NOT:vişnelerin kaynarken alınıp tekrar eklenmesinin sebebi çok kaynayınca vişnelerin kararıyor olması.
reçelin kıvamını anlamak için ocaktan almadan bir kaseye 1 yemek kaşığı reçeli alın ve soğumasını bekleyin.kıvamına göre kaynamasını ayarlayabilirsiniz.
afiyet olsun.
11 yorum:
En sevdiğim reçeldir kendileri :))ellerinize sağlık.
Vişneleri alıp, şerbetini koyulaştırmak süper fikir. Teşekkürler
Afiyetle tüketin çok severim vişne reçelini daha bu yaz hazırlamadım başlamak lazım ,ellerine sağlık
Canım sağlıkla,afiyetle yemek nasip etsin.Ellerine sağlık
Ellerine sağlık canım bayılırım vişne reçeline..Ben de aldım bugün.. Akşam şekere yatıracağım..Sevgilerimle..
her ne kadar reçel yemesem de pişerken kokusuna bayılırım
eline sağlık
Kahvaltıların baş tacı. Olmasa olmazım. Bayılırım her türlü reçele. Tereyağıyla da oldu mu kimse dokunmasın keyfime. Ellerine sağlık.
Fotoğrafı bile bana yetti. Muhteşem.
Sevgiyle kal.
Ben de çok severim vişne recelini.kızım çileği sever. Tam zamanı şimdi. Vişneleri alıp tekrar eklemek de güzel fikir. Ellerine sağlık canım
Ben bir kere yapmayı denedim. Fazla kaynatmışım. vişne macunu oldu:)
bende gecen yazdan buzlukta kalan vısnelerle yaptım ellerıne sağlık
Rahmetli annem yapardı çilek reçelin de denk gelmiştim bir keresin de meyvelerini dışarı alıp suyunu kaynatıp koyulaştırmıştı ne güzel fikir canımm afiyetler olsun.
Yorum Gönder