30 Kasım 2014 Pazar

haşhaşlı revani

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve mutlu bir hafta sonu   dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle güzel ve lezzetli bir şerbetli tatlı tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.
malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı tozşker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 çay bardağı siyah haşhaş
şerbet:
2 su bardağı tozşker
2 su bardağı su
tozşker ve su tencerede 5 dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
yumurta ve tozşeker çırpılır.yoğurt ve sıvıyağ eklenir,karıştırılır.irmik ve ubda eklendikten sonra haşhaş,vanilya ve kabartma tozu ilave edilerek karıştırılır.yağlanmış borcama dökülür ve 180 derece fırında pişirilir.soğuyan kek ılık şerbet dökülür ve  çekmesi için bekletilir.
şerbeti çeken tatlı dilimlenerek servis yapılır.
afiyet olsun.



4 yorum:

selma tamer dedi ki...

haşhaş cok guzel bır cıtırdı verıyor ellerıne sağlık

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Haşhaşlı revani ile askerlik günlerimde çarşı izinlerini anımsadım. Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık.

Vişnap Macide dedi ki...

Canım eline sağlık severim revaniyi hafifliği lezzeti her bir şeyi ile çok güzel olur bak şimdi senin revaninden olsaydı bir dilim kesmez 2 dilimi vallahi yerdim canım sevgilerimi bıraktım.

Deniz Güneş dedi ki...

haşhaşın verdiği o çıtır çıtır tat çok güzel oluyor şerbetli tatlılarda..
Ellerine sağlık ablacım..
afiyetle..