10 Mart 2016 Perşembe

KREP BÖREĞİ

Tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle lezzetli ve yapımı kolay bir tarif paylaşmak istiyorum.sizlerde bu tarifi denemek isterseniz buyrun bakalım.



malzemeler:
krep için:
2 yumurta 
2 su bardağı süt
1.5 su bardağı  un
çok az tuz
içi:peynir(eriyen olacak) maydanoz 
bütün malzemeler çırpılır ve koyu bir krep hamuru yapılır.yanmaz tavaya az tereyağ atarak eritilir.kepçe yardımıyla krep hamurundan akıtılır ve arkalı önlü pişirilir.(ilk yağdan sonra tekrar yağ kullanmaya gerek yok)
bir kaseye eriyen peynir ufalanır ve maydanoz doğranıp karıştırılır.düz bir tepsiye pişen krepler alınır ve tam ortasına peynir konularak bohça şeklinde kapatılır.
yanmaz tavaya az tereyağ alınır ve eritilerek bohça şeklindeki krepler arkalı önlü kızartılır.sıcak servis yapılır. 
NOT:böreklerin pişirilmesinde asla sıvı yağ kullanılmayacak.özellikle tereyağ kullanılması tercih ediliyor.tereyağ  olmazsa margarin kullanın.






9 yorum:

Fulya Süzen dedi ki...

Ufff görüntü süper. Ellerinize sağlık.
"Mutfağa Buyurun" der gibi:)))
Sevgiler.

sibel özmen dedi ki...

Elinize emeğinize sağlık sabah kahvaltısı için ne de güzel olur sevgiler...

Renkli Pasta Sepeti dedi ki...

Bir hafta sonu kahvaltısında hayal ettim krepleri. Nefis olmuş. Ellerinize sağlık...

Julia Fertelli dedi ki...

Cok lezzetli gorunuyor :) Ben icine mantarli soganli tavuk koyuyorum ya da lor peyniri. Tavsiye ederim :)
Ellerine saglik canim...

www.theladiesdelight.blogspot.com

Sessiz Gemi dedi ki...

bizde peynir ile yemeyi seviyoruz kizimla, ama hiç bu sekli ile yapmamistim, ellernize saglik ;)

Birsen B. dedi ki...

Nefis,ellerine sağlık selam ve sevgiler:)

mutfaktaki acemi dedi ki...

Krep böreği enfestir, bayılırım. Ellerinize sağlık.

esradan dedi ki...

Harikaa. Ellerinize sağlık. Aynı tarifi rulo şekilde yapıp galeta unu dökmüştüm üzerine.

Vişnap Macide dedi ki...

Eline sağlık canım arkadaşım krep uzun zamandır yapmıyordum ve böreği ne güzel olmuştur afiyetler olsun.