malzemeler:
krep için:
2 yumurta
2 su bardağı süt
1.5 su bardağı un
çok az tuz
içi:peynir(eriyen olacak) maydanoz
bütün malzemeler çırpılır ve koyu bir krep hamuru yapılır.yanmaz tavaya az tereyağ atarak eritilir.kepçe yardımıyla krep hamurundan akıtılır ve arkalı önlü pişirilir.(ilk yağdan sonra tekrar yağ kullanmaya gerek yok)
bir kaseye eriyen peynir ufalanır ve maydanoz doğranıp karıştırılır.düz bir tepsiye pişen krepler alınır ve tam ortasına peynir konularak bohça şeklinde kapatılır.
yanmaz tavaya az tereyağ alınır ve eritilerek bohça şeklindeki krepler arkalı önlü kızartılır.sıcak servis yapılır.
NOT:böreklerin pişirilmesinde asla sıvı yağ kullanılmayacak.özellikle tereyağ kullanılması tercih ediliyor.tereyağ olmazsa margarin kullanın.
9 yorum:
Ufff görüntü süper. Ellerinize sağlık.
"Mutfağa Buyurun" der gibi:)))
Sevgiler.
Elinize emeğinize sağlık sabah kahvaltısı için ne de güzel olur sevgiler...
Bir hafta sonu kahvaltısında hayal ettim krepleri. Nefis olmuş. Ellerinize sağlık...
Cok lezzetli gorunuyor :) Ben icine mantarli soganli tavuk koyuyorum ya da lor peyniri. Tavsiye ederim :)
Ellerine saglik canim...
www.theladiesdelight.blogspot.com
bizde peynir ile yemeyi seviyoruz kizimla, ama hiç bu sekli ile yapmamistim, ellernize saglik ;)
Nefis,ellerine sağlık selam ve sevgiler:)
Krep böreği enfestir, bayılırım. Ellerinize sağlık.
Harikaa. Ellerinize sağlık. Aynı tarifi rulo şekilde yapıp galeta unu dökmüştüm üzerine.
Eline sağlık canım arkadaşım krep uzun zamandır yapmıyordum ve böreği ne güzel olmuştur afiyetler olsun.
Yorum Gönder