21 Kasım 2014 Cuma

irmikli un helvası

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bu akşam sizlerle arkadaşım HAVVA nın kabül gününde bizler için yaptığı nefis helva nın tarifini paylaşmak istiyorum.kesinlikle yapmanızı önereceğim bu tarif için buyrun bakalım.

malzemeler:
1 su  bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
şerbet:
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
şerbet malzemeleri tencere alınır ve kaynamaya bırakılır.aynı anda diğer ocakta sıvıyağ,un ve irmik kavrulur.yaklaşık 10 dakika kavrulduktan sonra ceviz eklenir ve kısık ateşte 5 dakika daha kavrulur.
15-20 dakika kavrulan malzemlere kaynayan şerbet eklenir ve tahta kaşıkla karıştırılıp ocaktan alınır.üzerine peçete serilir ve tencerenin kapağı kapatılarak yarım saat dinlendirilir.
dondurma kaşığı veya başka bir kaşıkla şekil verilerek servis yapılır.




9 yorum:

Vişnap Macide dedi ki...

Canım arkadaşının eline sağlık sizlere de afiyetler olsun.

Fatma Başaran dedi ki...

Zaten görüntüden belli tadının güzel olduğu. Havva hanımın eline sağlık:)

pembe kekik dedi ki...

Arkadaşınızın ellerine sağlık. hem irmikli hm unlu hiç yemedim. Çok güzel görünüyor. Afiyet şeker olsun.

kış güneşi dedi ki...

İrmik denedim ama un denemedim sanırım bunu bir denemeliyim eline sağlık canım çok güzel olmuşlar

Armina dedi ki...

Havva hanımın ellerine sağlık. Ben de denemiştim, çok güzel olmuştu.

Mutfak Dili dedi ki...

Helva olsun her gun yerim.. Eline saglik olsun.

birdilimdus dedi ki...

Aaaa hiç denememiştim irmikle... Afiyet olsun...

Sevgiler
Evren

BAL ANNE dedi ki...

Mmmm enfes olsada yesek=) ellerinize saglik

GÜL'ÜN MUTFAĞI Dogada dedi ki...

Serapçım ellerine sağlık nasıl da kabarmışlar portakallı keklere bayılıyorum sevgiler canım