28 Haziran 2017 Çarşamba

Pratik Yemek Tarifleri İle Zamandan Tasarruf Edin

Özellikle çalışan kadınların en büyük sorunlarından biri olsan “ Ne pişirsem?” sorusuna verilebilecek en muhteşem cevap şimdilerde, muhteşem tariflerin yer aldığı harika bir siteden geçiyor. Zamanla ilgili büyük sıkıntılarınız varsa ya da yemek yapmak sizin için keyiften ziyade zorunluluk ise, pratik yemek tarifleri ile hem kolayca yemek yapabilecek hem de bunu yaparken lezzetten asla ödün vermeyeceksiniz. Hem aileniz hem de aniden gelen misafirleriniz için yapabileceğiniz bu harika pratik yemek tarifleri, gözlere ve midelere hitap etmek için en muhteşem çözümlerin başında geliyor.
Yaz aylarında ağır yemeklerden kaçınmak ve hafif atıştırmalıklar tercih edenler için muhteşem seçeneklerin yer aldığı pratik yemek tarifleri ile hazırlıksız anlarınızda bile herkesi memnun edebilecek tariflere sahip olacaksınız.
Humus Wrap Tarifi
Malzemeler:
· 2 adet tortilla ekmeği
· 4 yemek kaşığı kadar humus
· 5 adet çeri domates
· 1 adet kabak
· 1 adet kırmızı soğan
· Marul
· 4 yemek kaşığı zeytinyağı
· Tuz
· Karabiber
· Nane
· Sumak
· Kırmızı pul biber
Yapılışı:
· Piyazlık bir şekilde doğradığınız kırmızı soğanları ve jülyen bir kesim ile doğradığınız kabakları ızgara bir tava içerisinde soteleyin. Tuz ve baharatlar ile tatlandırdıktan hemen sonra ocağın üzerinden alın. Çeri domatesleri ortadan ikiye kesin. Bir karıştırma kasesinin içine doğradığınız çeri domatesleri ve ızgara sebzeleri koyarak üzerine zeytinyağını gezdirin.
· Tortilla ekmeklerini mutfak tezgahınıza yayın. Üzerlerine humusu sürün. Ardından marulları ekmeklerin içine yerleştirin ve derin kabın içerisindeki sebzeli harcı marulların üzerine yayarak tortilla ekmeklerini rulo şeklinde sarın. Tost makinesi yardımıyla hafif kızarmasını sağladıktan sonra sıcak bir şekilde servis edilebilir hale getirin.
· İsterseniz yanında yaza uygun başka garnitürler de ekleyerek yemeğinizi çok daha farklı bir sunumla sunabilirsiniz. Bunun için yine lezzet.com sitesinde yer alan tariflere göz atmayı unutmayın.
Özellikle yaz aylarında sevdiklerinize ağır tencere yemekleri yerine hafif atıştırmalıklar sunmak isteyen kadınların imdadına yetişen bu tarifler ile dengeli beslenerek kilo ile ilgili sorunları da rafa kaldırmanız mümkün. Şimdiden ellerinize sağlık. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: