malzemeler
– 4 adet patlıcan
– 250 gram kıyma
– 1 adet soğan
– 2 adet domates
– 2 diş sarımsak
– 1 çorba kaşığı salça
– 2 su bardağı su
– 5 dal maydanoz
– 4 adet sivri biber
– Tuz, karabiber
– 250 gram kıyma
– 1 adet soğan
– 2 adet domates
– 2 diş sarımsak
– 1 çorba kaşığı salça
– 2 su bardağı su
– 5 dal maydanoz
– 4 adet sivri biber
– Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvı yağ
Patlıcanları alaca soyup ortalarına boydan boya kesik atın. (Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin.)
Kurulayıp kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın.
Soğan, domates, sivri biber ve sarımsağı ince doğranır.tavada az yağla doğranmış soğan kavrulur.
Soğanın rengi dönünce kıyılmış biber, domates ve salça ekleyip kavurun.
Kıymalı harca kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edin.
Patlıcanları bir fırın tepsisine yerleştirin.
Harcı içlerine paylaştırın.
Sivri biber ve domates dilimlerini her patlıcanın üzerine bir adet koyun.
üzerine biraz sıcak su ilave edin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirip servis yapın.
Kurulayıp kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın.
Soğan, domates, sivri biber ve sarımsağı ince doğranır.tavada az yağla doğranmış soğan kavrulur.
Soğanın rengi dönünce kıyılmış biber, domates ve salça ekleyip kavurun.
Kıymalı harca kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edin.
Patlıcanları bir fırın tepsisine yerleştirin.
Harcı içlerine paylaştırın.
Sivri biber ve domates dilimlerini her patlıcanın üzerine bir adet koyun.
üzerine biraz sıcak su ilave edin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder