tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle milföy hamurundan yapabileceğiniz bir tatlı bir tuzlu kolay iki tarif vermek istiyorum.sizlerde az zamanda değişik lezzetler yapmak isterseniz buyrun bakalım
milföy yaprağının bir tanesi uzunlamasına ortadan ikiye kesilir.her parçanın ucuna çikolata veya nutella konu ve ikiye katlanır.
180 derece fırında pişen milföyler soğuyunca pudra şekeri serperek servis yapılır.
patetesle haşlanır ve kabukları soyularak ezilir.içine baharatlar eklenerek karıştırılır.milföy yaprağı uzunlamasına kesilir.ortasına patetesli harç konur.iki kenarın uçları birleştirilerek kayık şekli verilir.kenarlarına yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.
15 yorum:
Milföylü tarifler her zaman kurtarıcı ve lezzetli benim için çikolatalı olanı sık yaparım şekerlerime ellerine sağlık canım sevgiler :)
İkisi de birbirinden leziz. Hem patatese hem çikolataya bayılırım :)
Ellerine sağlık canım.
Canım milföy can kurtarıcı ikiside nefis ellerine sağlık,öpüyorum...
elıne sağlık mıfloy cok pratık oluyor fıkır ıyımıs
Bir hamurdan iki cesit lezzet..ellerine saglik diyorum..sevgiler
Ellerine sağlık canım. Ben çok seviyorum milföylü tatları.. Çok lezzetli görünüyorlar.. Sevgiler..
Milföy gerçekten çok pratiklik katıyor biz hanımlara. Hem tatlı hem tuzlu çok güzel tarifler çıkabiliyor bu hamurla ortaya. Her iki tarif içinde ellerine sağlık.
Canım her ikisi de çok güzel olmuşlar ellerine sağlık olsun kocamans evgilerimi bırakıyorummm.
Özellikle pazar kahvaltılarının olmazsa olmazıdır bizim evde nutellalı milföy :) ellerine sağlık
sevgiler
ellerine sağlık:)
Patatesli herşeyi severim,üzerineden çıtır çıtır milföylü,misssss:)
Ellerine sağlık canım:)
Milföy hamuru hem pratik hem de lezzetli olur.Bir hamur iki lezzet nasıl istersen.Ellerine sağlık canım..
ellerine sağlık, ikiside pratik ve lezzetli
milföy de olmasa ...
tatlısı da tuzlusu da yeniyor
milföy hamuru can simidi gibi, neye atsan tutuyor :) nefissss
Yorum Gönder