malzemeler:
2 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı tozşeker
1 paket karbonat
az badem (üzeri için)
şerbet:
3.5 su bardağı tozşeker
3.5 su bardağı su
1/4 limon suyu
Yoğurt ve toz şeker çırpılır. İçine irmik ve karbonat eklenerek karıştırılır ve yağlanmış borcama dökülür. üzerine bademler dizilerek 160 derece fırında pişirilir. Pişen tatlımız soğurken şerbet malzemeleri tencerede kaynatılır.
15 dakika kaynayan şerbete limon suyu eklenerek 2-3 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır. Soğuyan tatlıya sıcak şerbet dökülür ve şerbetin çekmesi beklenir. afiyet olsun.
11 yorum:
Çok güzel görünüyor,ellerine sağlık. Daha önce hiç yapmadım ama revaniye benziyor sanırım biraz
Merhaba, hi. şerbetli tatlı denemem olmamıştım. Güzel bir tatlıya benziyor, irmikli birçok tatlıyı severim.. ellerinize sağlık..
Hep yapmayı istediğim ama; yapmanın bir türlü kısmet olmadığı tatlıı..Ellerinize sağlık. Nefiss görünüyor.
İrmikli tatlıları çok seviyorum. Bir de badem falan malzemeler bile lezzetini belli ediyor. Elinize sağlık.
Bu ve buna benzer tatlıları askerde
çarşı izninde ne çok yerdik. Ellerinize sağlık.
Canim eline saglik olsun cok leziz gorunuyor.
Ben bunu cocukluk yillarindan hatirliyorum..artik pek satilmiyorda sanirim?? Iyiki paylasmissin..nefis te gozukuyor..mutlaka deneyecegim..eline saglik sevgiler
Şambaliye bayılırım canım..Ellerine sağlık..Ölçülerimiz aynı gibi ben badem yerine fıstık kullanıyorum..Ama eminim bademle de çok lezzetli olmuştur.Sevgilerimle..
Ellerine sağlık,çok severim aklıma düşürdün:)Kalkıp yapayım bari,selam ve sevgiler...
ablacım emeklerine sağlık bu tatlıyı babam çok sever bende pek tutturamam bide senin tarifinle deneyeyim..
afiyetle..
İşte bu tatlıyı çok severim ellerine sağlık
Yorum Gönder