malzemeler:
1 paket margarin oda sıcaklığında
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tane yumurta (sarısı içine beyazı dışına)
1 paket vanilya
1 çay kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
1.5 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
üzeri :2 yumurta akı ve beyaz susam
oda sıcaklığındakı margarine sıvıyağ,tozşeker,yumurta sarısı eklenir ve karıştırılır.mahlep,tuz vanilya ve kabartma tozu da ilave edildikten sonra tüm malzemeler karıştırılır.karışıma azar azar un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.hazırlanan hamur merdaneyle açılır.varsa simit kalıbı yoksa başka kalıpla simit şekli verilir.hazırlanan kurabiyeler önce yumurta akına sonra susama bulanır ve 180 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.
7 yorum:
Çok severim hele susamları böyle bol oluca tadından durulmaz derlerya =)
Ellerinize sağlık..
Gerçekten de şekli müthiş düzgün olmuş,ben elimde yuvarlardım ama galiba kalıpla daha görsel.Elinize sağlık.
Kurabiyeler çok güzel görünüyorlar, ellerine sağlık canım.
harika görünüyor canım, ellerin dert görmesin ;)
sevgiler...
Eskiden ne çok yapılırdı bu tarz simitler.Neyse ki unutturmayanlar var:)Elinize sağlık.
Mııımmm susamlı ve tuzlu kurabiye bayılırım gönder bana gelsin. Ellerine sağlık canım....
Canım ellerine sağlık çıtır çıtır olsa da yesem öpüyorum...
Yorum Gönder