27 Kasım 2012 Salı

baklavalık yufkadan mercimekli börek

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı, mutlu geçsin dileklerimle bu akşam sizlerle lezzetli bir örek tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde benim gibi baklava yufkasını seviyorsanız bu böreği mutlaka deneyin derim.



malzemeler:

yarım paket baklavalık yufka
1 kase yeşil mercimek
1 büyük çay bardağı sıvıyağ
tuz,karabiber,pulbiber,
1 kurusoğan,salça
mercimek haşlanır ve süzülür.tavada doğranmış kurusoğan sıvıyağda kavrulur.içine salça ve mercimek eklenerek 2-3 dk daha kavrulur.en son baharatlar eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır.
baklava yufkası serilir ve üzeri yağlanır.ikinci yufka üzerine kapatılır ve takrar yağlanır.üçüncü yufkada serilir ve mercimekli harç döşenir ve rulo sarılır.dilimlere kesilen börekler tepsiye dizilir ve yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

14 yorum:

Unknown dedi ki...

Oyyy oyyy bayılırım mercimekli böreğe
ellerine sağlık canısı öpüyorum...

neslice tarifler dedi ki...

Şu baklavalik yufkayı kullanmayan bir ben kaldım galiba. Gördükçe icim gidiyor. Harika olmuş canım benim. Ellerine saglık

morpuanlıpembeçorap dedi ki...

ayyyy şurdan bir tanesini kapıp yiyesim geldi:) ben kolay tarifleri denemeye can atan zor olanlara hiç kalkışmayanlardanım ama okudum ve yapılışı basitmiş gibi canlanıverdi gözümde ilk fırsatta deneyeceğim....ellerine sağlık

nevininyemekleri dedi ki...

Baklavalik yufkadan borek hic denemedim. Sanki olmayacakmis gibi geliyor. AMA goruntu muhtesem. Mutlaka deniycem. Ellerinize saglik.

kış güneşi dedi ki...

Baklavalık yufka ne kadar yaratıcı tariflere sahne oluyor bulanın aklına sağlık.eee bunu yapanın hiç mi emeği yok onunda eline sağlık

tosbagalar dedi ki...

Çok severim birde böyle deneyim

pembe kekik dedi ki...

Mercimekli böreği çok severim hele böyle baklavalık yufkadan yapılırsa daha da güzel olmuştur. Ellerine sağlık. Sevgiler.

pembe kekik dedi ki...

Mercimekli böreği çok severim baklavalık yufkadan yapılınca da daha bir güzel olmuştur sevgiler.

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Serapçım ellerine sağlık canım çıtır çıtır çok lezzetlı görünüyorlar bu ara yine çok yoğunum canım siparişlerim var torun bakıyorum kursa gidiyorum hiç sizleri ziyaret edemiyorum kusura bakmayın sizler beni unutmassınız eminim sevgiler

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

aldım kuzum kanlanıp canlanayım.
öptüm :)))

sarımutfak-hande dedi ki...

çok duydum henüz denemedim ellerine sağlık nefis görünüyor canım

ilhan dedi ki...

Bende geçen gün hindi etini soğanla falan kavurup sizin yaptığınız gibi rulo yapıp pişirdim.Talaş böreği gibi oldu. Elinize sağlık.

zeymurancafe dedi ki...

ımmm nefıs ıcı yumusacık dışı cıtır harıka bır lezzet ellerıne sağlık canım cok guzel gorunuyor

Arzu Göncü Hangül dedi ki...

baklava yufkasıyla börek de çıtır çıtır yememek mümkün mü:))ellerine sağlık canım..