30 Eylül 2013 Pazartesi

PATETESLİ BÖREK HARCI NASIL HAZIRLANIR

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün yorumlarda adsız olarak yazan arkadaşın isteği üzerine börekler için patetesli harç tarifi ermek istiyorum.aslında kişiye göre değişen harcı ben iki çeşitte hazırlıyorum.tercih size kalmış.
milföyle kolay patetesli börek yapmak isteyenler için 1.tarif
3 tane patetes haşlanır.rendenin iri tarafıyla rendelenir.içine tuz,karabiber ve pulbiber eklenerek karıştırılır.
soğan sevmeyenler ve kolay harç olsun diyenler bu tarifi kullanabilirler.(ben çoğunlukla böyle yapıyorum)

 milföyde kayık börek için malzeme
3 tane patetes haşlanır ve rendelenir.1 tane kuru soğan rondada çekilir ve az sıvıyağda kavrulur.içine rendelenmiş patetesler eklenir ve karıştırılır.az tuz,pulbiber ve karabiber eklenerek karıştırılıp soğumaya bırakılır.

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık Çağkan görse hepsini yerdi :) Öpüyorum...

neslice tarifler dedi ki...

2 tarif de bana uyar :) içinde patates olsun da.. ellerine sağlık canım..

BAL ANNE dedi ki...

Selam pek maharetlisiniz.... Her böreğe ayrı harç ;)))) ben bir harç yapar her böreğe kullanırım;( soğansız tarifinizi kolaylık açısından beğendim..... Ellerine sağlık.....

merve dedi ki...

ablacım bu kadar güzel ve doyurucu bir iç.
ellerine sağlık

Arzu Sözen dedi ki...

ellerine sağlık canım.. sevgilerimle

Fatma Basaran dedi ki...

patates her halini severim.Rabbim iyiki böyle bir nimeti yaratmış.harçlar ikiside nefis olmuş.ellerine sağlık

durutarifler dedi ki...

Ellerine sağlık canım bayılırım patatesli böreğe.
Sevgiler