22 Nisan 2014 Salı

patetesli tepsi böreği(çiğden)

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar  dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı ,huzurlu geçsin dileklerimle bu akşam sizlerle çok lezzetli ve güzel bir börek tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.

5 tane hazır yufka
4-5 tane patetes
tuz,kimyon,kekik,pulbiber,tuz
zeytinyağı
sosu:
2 su bardağı süt,1 su bardağı sıvıyağ,3 tane yumurta
süt,sıvıyağ ve yumurta büyük bir kasede çırpılır.
patetes kabukları soyulur ve rendelenir.içine baharatlar eklenerek karıştırılır.
yufkanın teki tepsiye döşenir.üzerine kaşıkla sos gezdirilir.üzerine ikinci yufka serilir ve tekrar sos gezdirilir.üçüncü yufkada serilir ve hazırlanan patetesli harç yufkanınüzerine serilir.diğer yufkada üzerine serilir ve tekrar sos gezdirilir.düğer yufkada üzerine serilir e tepsideki börek pişmeden dilimlenir.kalan sos böreğin üzerine gezdirilir.üzerine çörekotu serpilerek 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.


11 yorum:

Pinarintarifdeftet dedi ki...

Canım ellerıne saglık ..nefıs bır börek olmus..kocaman sevgıler canım

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nefis oldugu her halinden belli:)) eline saglik afiyetler olsun:)

BAL TATLISI dedi ki...

oh mis gibi olmuş ellerine sağlık

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık en lezzetli böreklerden biri bu sevgiler...

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık Çağkan görmesin öpüyorum...

caferengigül dedi ki...

Bunu çok sevdim bak.Çünkü patatesler çiğden...süper.Tam benlik.

ilhan dedi ki...

Ben diyet triplerine başlayınca gene börekler, pastalar çıkmaya başladı karşıma.Görüntüsünden lezzeti belli ellerinize sağlık.

vişnap dedi ki...

Ellerine sağlık canımm börek her an olsa yerim afiyetler olsun..

birincisin dedi ki...

Ellerine sağlık nefis görünüyor.Hayırlı Cumalar..

gooogoook dedi ki...

Elinize sağlık:) patatesli börekleri çeşit ayırmaksızın severi;))) oldukça kolay görünüyor yapımı teşekkürler tarif için.

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Öncelikle güzel bir Pazar günü dilerim. Tepsi böreği her zamanki gizi lezzetli gözüküyor. Ellerinize sağlık.