20 Nisan 2015 Pazartesi

közlenmiş kırmızı biber arasında patlıcan kızartması

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı ,mutlu ,huzurlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle çay saatleri için çok güzel bir tarif paylaşmak istiyorum.sizlerde henüz bu tarifi denemediyseniz buyrun bakalım.

malzemeler:

3-4 tane patlıcan
10-12 tane közlenmiş kapya biber
(isterseniz hazır kullanabilirisniz)
1 kase sarımsaklı yoğurt
sıvıyağ,tuz

patlıcan kabukları soyulur ve küp küp doğranır.az tuz serperek kızgın yağda kızartılır.havlu kağıt üzerine alınan kızarmış patlıcanların yağı süzülür.
közlenmiş biberlerin kenarı açılır.uzunlaması na açılır.kenarına kaşıkla kızarmış patlıcan konur ve rulo sarılır.bu şekilde tüm biberler servis tabağına alınır.
üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.
afiyet olsun.




11 yorum:

Benden Sofralarınıza dedi ki...

Farklı ve güzel bir tarif olmuş ellerine sağlık, enfes görünüyor.

Blogumun yorum bölümündeki sorun çözülmüş, ilgin için teşekkür ederim canım.

NİLOŞ PASTA dedi ki...

Çok güzrl görünüyor eminim tadı çok lezzetlidir ellerne sağlık

NİLOŞ PASTA dedi ki...

Çok güzrl görünüyor eminim tadı çok lezzetlidir ellerne sağlık

NİLOŞ PASTA dedi ki...

Çok güzrl görünüyor eminim tadı çok lezzetlidir ellerne sağlık

Deryayla Lezzetler dedi ki...

Canım ellerine sağlık,köz biberin her halini çok severim öpüyorum...

caferengigül dedi ki...

Merhabalar
Lezzetli ve şık bir tarif, elinize sağlık.

sibel özmen dedi ki...

Elinize sağlık çok leziz görünüyor ayrıca bloğunuzu takibime aldım bende beklerim sevgiler.....

Unknown dedi ki...

kırmızı biber ve patlıcanı ben genelde doğrayıp da salata şeklinde yapıyorum
bu şekilde daha şık olmuş
ellerine sağlık canım

çeşnici Handan dedi ki...

Çok lezzetli ve iştah açıcı olmuş ellerine sağlık canım.

vişnap dedi ki...

Canım ellerine sağlık hepimizin çok sevdiği bir lezzet önümüz yaz bol bol sofralarımız da olacak inşaAllah.Sevgilerimle.

murat erkartal dedi ki...

Muhteşem görünüyor, ellerinize sağlık :)