13 Şubat 2011 Pazar

köpük pasta

herkese iyi akşamlar diliyorum.öncelikle tüm müslaman aleminin  mevlit kandilini kutlarım .bugun vereceğim tarif hem kolay hem lezzetli bir tarif.ayrıca bu tarifi 62.porselen çay saati etkinliği için http://cafemis.blogspot.com/ adresine gönderiyorum.

malzemeler:
muhallebisi:1 lt süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 pk vanilya
üstü:
1poşet çırpılmış kremşanti
1 pk vişneli jöle(istenilen jöle olabilir)
süt irmik ve şeker bir tencerede koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.muhallebi piştikten sonra içine 1 pk vanilya ve 1 çay bardağı hindistan cevizi katılıp karıştırılır ve kare borcama dökülür.
üstü:derin bir kapta jöle üstündeki tarife göre hazırlanır ve ılıması beklenir
1su bardağı sütle çırpılmış kremşantiye soğuyan jöle eklenir ve mikserle köpük köpük olana kadar çırpılır.daha sonra çırpılmış olan jöleli kremşanti soğuyan muhallebinin üstüne dökülür ve 1 gece buzdolabında bekletilir.
afiyet olsun.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

jöle donduktan sertleştikten sonramı krem şantiyle çırpılıcak yoksa sıvı haldeykenmi?

mutfagabuyrun dedi ki...

jöle soğuyup donmadan olacak.sıcak değil yani arkadaşım.sevgiler.

cafemis dedi ki...

http://cafemis.com/8tarif-kopuk-pasta/?preview=true&preview_id=8691&preview_nonce=cc4d34486e canım bu linkte yayında olan tarifin için geldim,bir ziyaretçim denemiş"merhaba bu pastayı yaptım , üstündeki köpüğün bi kısmı jöle rengini aldı. muhallebiyi iyi ce soğutmuştum. püf noktası nasıldır acaba, ..." diye not bırakmış,Aysel hanımın bu sorununa yardımcı olur musunuz?Teşekkür ederim,her şey her zaman gönlünüzce olsun,sevgiler...