malzemeler:
5 hazıryufka
3yumurta
1su bardağı süt veya yoğurt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
peynir,maydonoz
üstü:1 yumurta ve kaşar rendesi
3 yumurta süt ve sıvıyağ derin bir kabın içinde çırpılır.başka bir kapta peynirin içine maydonoz doğranır ve karıştırılır.
düz bir zemine ilk yufka serilir ve bir miktar hazırlanan harçtan sürülür.üstüne ikinci yufka serilir ve tekrar harçtan sürülür.daha sonra yufkanın her yerine maydonozlu peynirden serpilir.dahasonra üstüne üçüncü yufka serilir ve hazırladığımız harçtan sürülür.dördüncü yufkada serildikten sonra tekrar harçtan sürülür ve kalan peynir yufkanın her yerine serpilir.yani peynir iki kere konulacak.en üste beşinci yufkada serildikten sonra kalan harç sürülür.yufkaları bir bütün olarak kesmeden rulo yapıyoruz ve folyoya sarıp buzdolabında 1 gece bekletiyoruz.dolaba bütün sığmazsa tam ortadan kesip 2 rulo olarakta koyabiliriz.ertesi gün bir parmak kalınlığında kesip tepsiye diziyoruz ve üstüne yumurta sarısı sürüp fırında 200 derecede pişiriyoruz.fırından çıkamadan 10 dk önce böreklerin üstüne kaşar rendesi serpip erimesini bekliyoruz.fırından alıp servis yapıyoruz.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder