dilimlenmiş olarak çekemedim ama emin olun çok güzel bir pasta oluyor.
malzemeler,:
yaklaşık yarım balkabağı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1pk kare pötübör büskivi
üstü:1poşet kremşanti,1 su bardağı süt
balkabağı doğranır ve şekerle beraber iyice yumuşayana kadar pişirilir.yumuşayan kabak ocaktan alınır ve sıcakken ezilip püre yapılır.hafif ılıması beklenir.ılıyan kabak püresine 1 pk büskivi(gözkararı daha iyi olur) kırılır.çekilmiş cevizde ilave edildikten sonra borcama dökülür ve üstü bir kaşıkla düzeltilir.
daha sonra 1 su bardağı sütle çırpılmış kremşanti kabağın üstüne sürülür ve pasta süsleriyle süslenir.
afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder