malzemeler:
1 kilo yufka
yarım pk margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kase yeşil mercimek
1 kurusoğan
az salça,tuz,karabiber,pulbiber
mercimek haşalanır ve süzülür.bir tavaya kurusoğan doğranır ve az sıvıyağla kavrulur.mercimek eklenir ve sırayla salça tuz pulbiber ve karabiber ilave edilirek kavrulur.
1 yufka düz bir zemine serilir.eritilmiş ve sıvıyağla karıştırılmış margarinle yufkanın üstü yağlanır.dahasonra kenarları hafif katlanır ve yufka büyük bir kare kale getirilir.katlı kısma tekrar yağ sürülür.
daha sonra yufkanın kenarına mercimekli harç konur ve sıkı olmayacak şekilde sarılır.daha sonra dilimlere kesilir ve tepsiye dizilir.üstüne yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder