30 Mart 2012 Cuma

burçak büskivili irmik tatlısı

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve hayırlı cumalar diliyorum.gününüz neşeli, mutlu ,sağlıklı geçsin dileklerimle  bugün sizlerle yapımı kolay ,hafif ve lezzetli bir tatlı tarifi paylaşmak istiyorum.sütlü tatlı sevenler denesinler derim.buyrun bakalım burçaklı irmik tatlısı tarifimize:

malzemeler:
1lt süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı tozşeker
1 pk vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı hindistan cevizi
1pk eti burçak büskivi(dikdörtgen olandan)
1 poşet kremşanti
kremşantiyi çırpmak için 1 su bardağı soğuk süt
borcamın altına burçak büskiviler dizilir.tencereye süt ,irmik ve tozşeker alınır ve kısıkateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir.pişen muhallebiye 1 çay bardağı hindistan cevizi,portakal kabuğu rendesi ve vanilya ilave edilerek karıştırılır ve  büskivilerin üstüne dökülür.
soğuyan tatlımızın üstüne çırpılmış kremşanti sürülür ve üstü süslenerek servis yapılır.
afiyet olsun.

Hiç yorum yok: