23 Şubat 2014 Pazar

susamlı- mahlepli poğaça

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamalar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutlu huzurlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle lezzetli bir poğaça tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.

malzemeler:
250 gr margarin(eritilecek)
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 tane yumurta(1 nin sarısı üzerine)
1 paket mahlepli susamlı kabartma tozu
az tuz
aldığı kadar un
peynir(içi)
eritilmiş margarin ılıyınca içine yoğurt,sıvıyağ ve yumurta eklenerek karıştırılır.az tuz ve kabartma tozu eklenir.
azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır.hamurdan küçük parçalar koparılıp açılır ve peynir konularak kapatılır.üzerine yumurta sarısı sürülen poğaçalar çörekotu serperek 200  derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

11 yorum:

pınar k dedi ki...

canım ellerine sağlık...sevgılerımı bırakıyorum...

Derya Sezgin dedi ki...

Canım ellerine sağlık mahlepe bayılırım öpüyorum....

Zeynep Aygün dedi ki...

Ellerine sağlık canım nefis olmmuşlar..Ye beni diyorlar adeta:)Sevgilerimle..

Armina dedi ki...

Mahlepli susamlı kabartma tozu poğaçalara çok yakışıyor. Ellerine sağlık poğaça enfes görünüyor.

CANBOGAZDAN dedi ki...

ben de denemek istiyorum mahlepli susamli kabartma tozunu, aldim ama kismet olmadi. senin pogacalardan tadayim bari Sevda ablacim aldim bi tanesini ;)

Hülya Aydoğan dedi ki...

Mahlepli susamlı kabartma tozunu ben de evden hiç eksik etmem. Kandil simidine o kadar çok yakışıyor ki..

Poğaçaların mis gibi kokmuştur, harika görünüyorlar zaten.

Ellerine sağlık canım..

the bircan dedi ki...

ellerınısze sağlık banada beklerıms evgıler*-*

bülbülünyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Pufidik pufidik çok güzeller.
Sevgiyle kal.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Kıyır kıyır ne de güzel olmuştur, ellerine emeklerine sağlık..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Goruntu nefis tadi kimbilir ne kadar lezzetli. Burada mahlep varmi bakmam lazim. Ellerine saglik afiyetler olsun..

ELANIN TARIFLERI dedi ki...

Pofuduk pofuduk olmuşlar. Ellerine sağlık