21 Şubat 2014 Cuma

telli börek

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve hayırlı cumalar diliyorum.hafta sonuna girerken kapanışı güzel bir börek tarifiyle yapmak istiyorum.bu böreği sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.
not:ismini bilmediğim için kendim böyle bir isim tercih ettim.

malzemeler:
6 tane hazır yufka
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 tane yumurta
1 büyük kase rendelenmiş beyaz peynir

yufkalardan biri tepsiye bütün olarak dizilir.


2 tane yufka düz bir zemine üstüste serilir ve rulo sarılır.rulo börek gibi sarılan yufka ince ince dilimlenir.dilimler tek tek ayrılır..bütün yufkanın üzerine serilir.
tel tel ayrılıp tepsiye dizilen yufkaların üzerine  beyaz peynirin yarısı serpilir. diğer 2 yufkada aynı şeklilde sarılıp kesilir ve aynı şekilde peynirlerin üzerine dizilir.tekrar peynir serpilir ve en üstte bütün yufka serilir .yufkadan sarkan kenarlar tepsinin altına doğru kıvrılır.
süt,sıvıyağ ve yumurta çırpılır.börek dilimlenir ve üzerine kepçeyle harç dökülür.hazırlanan börek 180 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.




18 yorum:

nevininyemekleri dedi ki...

Çok güzel olmuş arkadaşım ellerine sağlık ismide yakışmış hayırlı cumalar:)

Fincan Teyze dedi ki...

çok pratik bir börek olmuş. ellerinize sağlık.

efsun yenigün dedi ki...

sabah kahvaltısı için pek hoş,emeğinize sağlık (:

pınar k dedi ki...

http://pinarintarifdefteri.blogspot.com.tr/ ellerine sağlık...canım ıyı cumalar dılıyorum...sevgılerımı bırakıyorum...

Hülya Aydoğan dedi ki...

Nefis görünüyor. Bu şekilde denemeli mutlaka, ellerine sağlık canım..

Turuncu Tatlar dedi ki...

ellerine sağlık canım bildiğimiz klasik böreğe yeni bir can gelmiş değişik bir börek tarifi olmuş denemek lazım sağlıkla kal..

Turuncu Tatlar dedi ki...

ellerine sağlık canım bildiğimiz klasik böreğe yeni bir can gelmiş değişik bir börek tarifi olmuş denemek lazım sağlıkla kal..

Turuncu Tatlar dedi ki...

ellerine sağlık canım bildiğimiz klasik böreğe yeni bir can gelmiş değişik bir börek tarifi olmuş denemek lazım sağlıkla kal..

CANBOGAZDAN dedi ki...

ellerine saglik ablacim nefis gozukuyor

caferengigül dedi ki...

Ay bu çok pratik...evde yufka var mı bakmaya gidiyorum:)

Derya Sezgin dedi ki...

Canım ellerine sağlık ismi de çok güzel öpüyorum...

BAL TATLISI dedi ki...

çok değişik bir börek olmuş ellerine sağlık

selma tamer dedi ki...

cok lezzetlı duruyor tarıfı not aldım deneyeceğım elıne sağlık

yesilmutfaktanlezzetler.blogspot.com dedi ki...

Cok güzel olmus ellerinize saglik...Bayanlarin cocuklar yemek v.s konularda seviyeli paylasimlarda bulundugu bir forumumuz var, sizleri de aramizda görmek isteriz...Sevgilerimle....http://bizbize.forumieren.com/

yesilmutfaktanlezzetler.blogspot.com dedi ki...

Cok güzel olmus ellerinize saglik...Bayanlarin cocuklar yemek v.s konularda seviyeli paylasimlarda bulundugu bir forumumuz var, sizleri de aramizda görmek isteriz...Sevgilerimle....http://bizbize.forumieren.com/

Ilhan Ucer dedi ki...

Ne kadar değişik olmuş. Kızarmış hali de çok güzel gözüküyor, ellerinize sağlık.

ebru köroğlu dedi ki...

Merhaba,
Blogunuzu çok beğendim ve sizi takibe aldım.
Sevgiler,
Bende bloguma beklerim http://hayatimakyajla.blogspot.com/
İlk Hediye çekilişime beklerim :)

Fatma Başaran dedi ki...

Bu böreğin adı ne biliyormusun canım çullu börek:) rahmetli anneannem ustasıydı bunun. Eskiden bizim köyde çok yaparlarmıs.tabi onlar yufkayı elde açarak bunda, özellikle besiye çektikleri kazın yağını kullanırlarmış.sıcak sıcak tadı harika olurdu.soğuyunca el açma yufka olduğu için içi biraz sertleşirdi.onuda tencereye alır, üstune biraz süt gezdirip ısıtırdi.yumuşacık olurdu. Bende çok severim bu böreği. Ellerine sağlık