8 Ekim 2010 Cuma

erişte nasıl yapılır

günaydın arkadaşlar.herkese hayırlı cumalar diliyorum.
geçen hafta mahallemde erişte günüydü.herkese yapıldı sırayla.imece usulu olunca herkes için kolay oluyor.ben hamuru tarif edemeyıcem .hamur büyük olunca malzemede çok oluyor tabiki.ama içndeki malzemeyi sayabilirim.
un,yumurta.tuz ve su
işte bukadar kolay ama yapılması bukadar kolay değil tabiki.
hamur yoğrulduktan sonra yufkalar görüldüğü gibi açılır ve temiz çarşafların üstünde hafif kurutulur.kesme ayarına gelene kadar.
daha sonra resimde göründüğü gibi yufkalar kesilir.yufkaların kenarları çorbalık kesilir.çarşafa serilir ve birkaç gün kurumak üzere bekletilir.



buda çorbalık kesilen yufkalar.
herkese afiyet olsun.gülerek yesinler inşallah.

Hiç yorum yok: