4 Haziran 2011 Cumartesi

yumurtalı kabak kavurması

herkese mutlu neşeli keyifli bir hafta sonu diliyorum arkadaşlar.
bir kaç gündür sizlere tatlı tarifi veriyordum ama bugun ara vermek istedim.birazda sebze yemeliyiz değilmi.yaz aylarında benim çok yaptığım kolay ve lezzetli bir tarif.kabak sevenler için değişik bir alternatif .buyrun bakalım tarife.


malzemeler:
3 tane kabak
1 tane kuru soğan
az salça
dereotu ve maydonoz
2 yumurta
az sıvıyağ,tuz,pulbiber
tencereye sıvıyağ alınır ve küçük doğranmış soğan eklenir.biraz yağla soğan kavrulduktan sonra salça eklenir.bir kaç kez karışırıp kabukları soyulmuş ve küp  küp doğranmış kabaklar ilave edilir ve karıştırılır.ocağın altı kısılır ve tencerenin kapağı kapatılır.arada karıştırarak kabaklar su eklemeden kısık ateşte kavrulur.kabaklar kavrulunca doğranmış maydonoz ve dereotu,tuz pulbiber de  ilave edilir ve karıştırılır.pişen kabağın üstüne 2 yumurta kırıp tencerenin altı kısılır ve yumurta pişene kadar beklenir.
afiyet olsun.

Hiç yorum yok: