26 Eylül 2011 Pazartesi

kavrulmuş hindistan cevizli irmik tatlısı

hepinize günaydınlarrrrr,mutlu haftalar diliyorum arkadaşlar..bugun sizlere kolay mı kolay bir sütlü tatlı tarifi vermek istiyorum.özellikle irmik tatlısını sevenler bu tarifi mutlaka denesinler.kesinlikle pişman olmayacaklardır..buyrun bakal ım kolay irmik tatlısının tarifine.




malzemeler:
1 lt süt
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı  hindistan cevizi
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
az tarçın
1 pk vanilya
1 limon kabuğu rendesi
teflon tencereye hiç yağ kullanmadan 1 su bardağı hindistancevizi konur ve kısık ateşte kavrulur.hindistan cevizinin rengi değişip kahverengi olunca ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.daha sonra derin bir tencereye süt,irmik ve tozşeker alnır ve sürekli karıştırılarak ocakta pişirilir.koyulaşan irmik tatlısı ocaktan alınır ve içine rendelenmiş limon kabuğu ve  1 paket vanilya eklenir ve karıştırılır.
daha önce kavrulmuş olan  hindistan cevizinin yarısını borcamın altına  yayılır.üstüne irmik tatlısı dökülür ve onun üstünede kavrulmuş hindistan cevizinin geri kalanı yayılır.üstüne çekilmiş ceviz ve az tarçın serpilerek soğumaya bırakılır.
afiyet olsun.

Hiç yorum yok: