18 Kasım 2011 Cuma

baklava yufkasından patetesli çıtır börek

hepinize günaydınlar ve hayırlı cumalar diliyorum.gününüz mutlu huzurlu en önemlisi sağlıklı geçsin dileklerimle bugun sizlere harika çıtır çıtır bir börek tarifi vermek istiyorum.buyrun bakalım tarifimize.


malzemeler:
12 adet baklava yufkası
1 şişe madensuyu
1 çay bardağı sıvıyağ
içi: haşlanmış patetes,1 kurusoğan,salça,pulbiber,tuz
üstü:yumurta sarısı
önce haşlanmış patetesler rendelinir.tavaya az sıvıyağ konur ve küçük küçük doğranmış soğanlar kavrulur.salça ilave edilerek sağanla bir kaçkere karıştırdıktan sonra patetes eklenir.tuz,pulbiber de eklendikten sonra 10 dk kavrulur.kavrulan patetes ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
derin bir kaseye 1 şişe maden suyu ve sıvıyağ konur ve kaşıkla karıştırılır.düz bir zemine 1 tane baklavalık yufka serilir.üzerine sıvıyağlı maden suyu sürülür.ikinci yufkada üstüne serilir ve aynı karışımdan tekrar sürülür.üçüncü yufkada üzerine serildikten sonra karışım sürmeden kenarına patetesli harçtan konulup rulo sarılır.gözkararı dilimlere kesilip üstüne yumurta sarısı sürülür.diğer yufkalarada aynı işlem yapıldıktan sonra börekler tepsiye  dizilir ve 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

Hiç yorum yok: