not:resimler çok acele çekildiği için pek güzel değil ama lezzeti harikaydı.
malzemeler:
3 yufka
1yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
içi:ince doğranmış ıspanak,tuz,pulbiber.karabiber
ıpanaklar incecik doğranır tuz pulbiber karabiber ilave edilerek karıştırılır.tavaya çok azsıvıyağ konur ve ocağın altı yakılır.kısık ateşe alınır.tavaya bir tane yufka kenarlarından sarkacak şekilde serilir.bir kasede yumurta sıvıyağ ve süt çırpılır.bu karışımdan tavaya serilen yufkanın üstüne kaşıkla gezdirilir.ikince yufka parçalanarak harcın üstüne gelişigüzel serilir.tekrar harçtan gezdirilip heryerine ıspanaklı harç serilir.ıspanakların üstüne tekrar parça yufka serilir ve aynı harçtan heryerine kaşıkla gezdirilir.kalan yufkada en üste serilerek tavanın üstü kapatılır ve kısık ateşte pişirilir.böreğin altı pişince ters çevirilir ve öteki tarafta pişirilir.tavadan alınıp dilimlenir ve servis yapılır.
not:bizim burada ıspanak böreklerde çiğ kullanılır.isteyen önceden kavurabilir.ama çiği tercih etmenizi öneririm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder