14 Kasım 2011 Pazartesi

patatesli rulo börek

hepinize günaydınlar ve mutlu neşeli ve sağlıklı bir hafta  diliyorum.bugun sizlere yapımı kolay çıtır çıtır bir börek tarifi vermek istiyorum.ben patetesli yaptım ama siz peynirli yada kıymalı deneyebilirsiniz.





malzemeler:
3 tane hazır yufka
50 gr margarin
yarım çay bardağı sıvıyağ
üstü:yumurta sarısı ve mavi haşhaş
içi:haşlamış patates,tuz,pulbiber,karabiber
haşlanmış patatesler derin bir kaba rendelenir ve tuz,pulbiber ve karabiber ilave edilerek karıştırılır.

margarin tavada eritilir ve hafif ılıyınca içine yarım çay bardağı sıvıyağ eklenir.yufkanın biri düz bir zemine serilir .fırça yardımıyla yufkanın heryerine margarin ve sıvıyağ karşımından sürülür.yufka ön taraftan çok az katlanır ve bu katlı kısıma patasli iç konur.yufkanın kenarlarıda hafif içe katlandıktan sonra rulo şeklinde sarılır.rulo sarılan börekler istenilen büyüklükte kesilir .diğer yufkalarda aynı şekilde hazırlandıktan sonra börekler tepsiye dizilir.üstlerine yumurta sarısı sürülür ve mavi haşhaş ekilerek 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

Hiç yorum yok: