yoğurt
tuz,tereyağ
çok az pulbier
dövme mısır birkaç saat önceden ıslatılır.(kolay pişmesi için)daha sonra tencerede su ekleyerek pişirilir.mısır yumuşayıp pişince ocaktan alınır.çırpılmış yoğurt ve tuz eklenerek karıştırılır.bir tavada tereyağda pulbiber yakılarak çorbanın üzerine gezdirilir.
afiyet olsun.
15 yorum:
ellerine sağlık ablacımmm:)
nefis bi çorba olmuş:)))
sevgiler...
Çok lezzetli görünüyor.. Tamda bu günlerin çorbası.. Sıcak sıcak.. Mis gibi.. Ellerine sağlık. Sevgilerimle..
Ilk defa gordum. Hos gorunuyor. Muhakkak Ragusa guzeldir canim. Ellerine saglik:)
ortaya güzel bir meze işte hemde faydalı elinize sağlık :)
canım ellerine sağlık bu tarifi salata gibi de tüketebiliriz bayılırım mısıra..Güzel ve keyifli bir hafta diliyorum canım..
elıne sağlık mısır hıc denememıstım corbada deneyeceğım bakalım nasılmıs
bu çorbayı daha denemedim,fikir çok güzel,ellerine sağılık .Kuru sebze kurutmasına da bayıldım,ellerine sağılık.
boyabattan gelen mısır ile kayınvalidem ve annem çok sık yaparlar ve tadına doyulmaz :) emeklerine sağlık sevdacığım...
miss gibi mısır kokuyordur...
Canım Boyabat'li komşumuz vardı o yapardı mısır çorbası .Çok güzel görünürdü çocuk gözlerime.O günden beri hep aklımdadır hiç yapmadım.Artık senin tarifinle yapmam lazım.Peki dövme mısır ne mısır kırması gibi bir şey sanırım ya da tane mısırla olmaz mı?Canım ellerine sağlık afiyetler olsun .
ellerine sağlık canım.
mmmmmmm mis...
bunu annem çok iyi yapar :)
bak şimdi canım çekti :)
ellerine sağlık canım.......
Çorba çok leziz görünüyor, ellerine sağlık canım.
OO hafta çorbayla başladı benim de ağzım sulanıyor hep görünce ellerine sağlık canım..
Yoğurtlu herşeye bayılırım, bide mısır var içinde harika. Ellerine sağlık canım
Yorum Gönder