5 Ocak 2011 Çarşamba

kalıpta haşhaşlı yeditelli çörek

herkese günaydınlarr.DERYA arkadaşımın eşinin iyi haberlerini aldık.inşallah daha da iyi olacak ALLAHın izniyle.buradan tekrar geçmiş olsun diliyorum.bugun vereceğim tarif yine SEVİL in kabul gününden.mutlaka denemelisiniz.harika bir görüntü  ve harika bir tat.

kalıpta haşhaşlı yeditelli çörek
malzemeler:1,5 su bardağı süt
1pk yaşmaya,
1 yemek kaşıgı şeker
1tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un(unun ölçüsü değişebilir)
1pk marg hamurlara sürmek için
malzemeler hamur yapılır ve 10 parçaya bölünür.bir kasede haşhaş sıvıyağla karıştırılır.sıvıyağın ölçüsü yok.haşhaşı yumuşatmak için katılıyor. hamurlar tek tek servis tabağı büyüklüğünde açılıyor ve önce yumuşamış margarin sonra haşhaş sürülüyor.bütün hamurlar bu şekilde yapılıp üstüste diziliyor.onuncu parçayı koyunca üstüne harç sürmüyoruz ve hepsini mır merdaneyle acıyoruz.rulo yapıp kendi etrafında buruyoruzve yağlanmış kek kalıbına yerleştiriyoruz.biraz kabarması bekletilip fırında pişiriyoruz.
afiyet olsun.

Hiç yorum yok: