26 Ocak 2011 Çarşamba

patlıcan çullama ve patates yemeği

herkese günaydınlar ,mutlu sabahlar diliyorum.bugün vereceğim tarifleri hepiniz biliyorsunuz ama ben yinede bulunsun diye yazmak istiyorum.hepimiz biliriz ama hepimizde ufak  değişikler yaparız.birde benden okuyun bakalım.ilki patlıcan çullaması.bizim burdaki adı böyle.o yüzden başka isim bulamadım.

patlıcan çullaması
3 veya  4 adet patlıcan közlenir, kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır.bir tavaya küçük kurusoğan doğranır ve az sıvıyağda kavrulur.doğranmış iki edet domates ve 2 adet yeşil sivri biber ilave edilir ve kavurmaya devam edilir.soğan domates ve biber kavrulduktan sonra doğranmış közlenmiş patlıcanlar ilave edilir ve kısık ateşte kavrulmaya devam edilir.buarada az tuz pul biber ilave edilir ve bir miktar maydonoz doğranır ve hepsi karıştırlır.ocağın altı kapatılır.
afiyet olsun.


patates yemeği
tencereye az sıvıyağ konur ve 1 tane kuru soğan doğranır.kısık ateşte soğanlar kavurlur.daha sonra az domates salçası ve az biber salçası ilave edilir.patatesler doğranır ve tencereye eklenir.az kavrulunca haşlanmış bir miktar tavuk ve bir küçük kase haşlanmış nonut ilave edilir.bir süre kavurduktan sonra bir miktar sıcak su ve az tuz ilave edilerek pişirilir.
afiyet olsun.

Hiç yorum yok: