1 Ocak 2011 Cumartesi

fincanda portakallı kek

herkese merabalar diliyorum.2011 yılı herkes için sağlıklı mutlu ve huzurlu geçmesi dileklerimle tarifime geçmek istiyorum.bu tarifi yıldız arkadaşımın yapmış olduğu mandalina ve portakal etkinliğine göndermek istiyorum.

malzemeler:
1 yumurta
1 çaybardağı sıvıyağ
1 çaybardağı yoğurt
1 portakalın suyu
1 portaklaın kabuğunun rendesi
1 çay bardağı tozşeker
1 pk vanilya
1 pk kabartmatozu
birmiktar un
yumurta ve şeker çırpılır.köpük olunca yoğurt ve portakal suyu eklenir.daha sonra sıvıyğ eklenir karıştırılır.portakal kabuğu rendesi vanilya ilave edilip karıştırlır ve daha sonra un ve kabartma tozu eklenir.
not:kek kıvamını herkes bildiği için un miktarı vermedim)
küçük kahve fincanlarının içine kek kağıtları yerleştirilir ve çırpılmış kek hamurundan kaşıkla konur.fincanlar bir tencereye yerleştirilir ve tencerenin yarısına kadar su konur.ağzı açık ocağın altı yakılır ve kaynayana kadar beklenir.tenceredeki su kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır,tencerenin üstüne temiz bir bez kapatılır .bezin üstünden tencerinin kapağı sıkıca kapatılır ve 20 dk pişmesi beklenir.20 dk sonra ocağın altı kapatılır ve 15 dk kapak açılmadan bekletilir.daha sonra tencereden fincanlar alınır ve kekler fincanlardan çıkarılır.
afiyet olsun.

Hiç yorum yok: