17 Ocak 2011 Pazartesi

portakal soslu etimekli pasta

herkese günaydınlar arkadaşlar. mutlu sağlıklı ve huzurlu bir hafta diliyorum.bugunki tarifim.sevgili satı arkadaşımın menüsünden.bakalım beğenecekmisiniz.

malzemeleri tarifi anlatırken vermek istiyorum.o zaman daha kolay anlaşılır bence.
küçük bir tencerede 1 su bardağı tozşekerle 1 su bardağı su 10 dk kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
başka bir tencerede yarım pk margarin eritilir ve 1 su bardağı un kavrulur.daha sonra 1lt süt ve 1 su bardağı şeker ilave dilip muhallebi koyulaşana kadar pişirilir.ocaktan alındıktan sonra 1 pk vanilya ilave edilipmikserle 5 dk çırpılır.
1 pk etimek alınır ve daha önce kaynatıp soğuttuğumuz şerbete batırılıp tepsiye dizilir.etimeklerin üztüne hazırladığımız tavukgöğsü muhallebi dökülür ve bırsure bekletilir.o sırada bir tencereye 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu ve 2 su bardağı su konulup yarım su bardağı şeker ve 4 yemek kaşığı nişasta ilave edilip ocakta pişirilir.pişirdiğimiz portakal sosunu tepsiye muhallebinin üstüne dökülür ve bir gece dolapta bekletilir.servis yapılırken üstü meyvelerle süslenir.
afiyet olsun.

1 yorum:

HANDE CİGER dedi ki...

ellerine sağlık böyle hafif ve sütlü bir tatlı ararken rastladım bloguna sevgiyle kal..aldım gittim tarifi....