21 Şubat 2012 Salı

TAVADA HAŞHAŞLI BAZLAMA

tüm arkadaşlarıma günaydınlar ve sağlıklı huzurlu günler diliyorum.bugün sizlerle tavada yapabileceğiniz kolay ve lezzetli bir hamurişi tarifi paylaşmak istiyorum.ayrıca bu tarifi SOMUN EKMEK TARİFLERİ etkinliği için sevgili arkadaşım SENEM e göndermek istiyorum.buyrun bakalım tarifimize.

malzemeler:
1 küp yaşmaya
un,tuz,su,mavi haşhaş
derin bir kabın içine un alınır ve ortası açılır.yaş maya elimizle ezilerek una karıştırılır.az tuzda ilave ettikten sonra azar azar un ialve ederek yumuşak bir hamur yapılır.gözkararı olacak şekilde  elimizle mavi haşhaşda ilave ettikten sonra hamurumuz tekrar yoğrulur ve yarım saat dinlendirilir.
mayalanan hamurdan elimizle kopartıp beze yapılır ve çok ince olmayacak şekilde açılır.kızdırılmış yanmaz tavada arkalı önlü pişirilir.
afiyetolsun.

Hiç yorum yok: