24 Kasım 2010 Çarşamba

karyağdı keki


herkese merhaba diyerek tarifime geçmek istiyorum arkadaşlar.denemeyenlerin mutlaka denemesi lazım.hindistan  ceviziyle portakal aromasıyla yapılmış harika bir kek.
malzemeler:
3 yumurta
1su bardağı tozşeker
1subardağısıvıyağ
1subardağı süt
yarım portakalın suyu
1pk vanilya
1pk kabartma tozu
un
sosu:3su bardağı süt,1küçük pk kakao,1/2 su bardağı şeker
üstü:bolca hindistan cevizi
kek malzemeleri çırpılır ve kare borcama veya mini fırın tepsisine dökülür.170 derecede pişirilir ve soğumaya bırakılır.
sos malzemeleri küçük bir tencereye alınır ve 10 dk kaynatılır.soğutulur.
büyük bir kaseye bolca hindistan cevizi konur.
kek soğuduktan sonra kare dilimlere kesilir(normal dılımden daha küçük olacak).dilimler önce kaynayan sosa sonra hindistan cevizine bulanarak servis tabağına alınır.
not:kek dilimlerinin hertarafı bulanacak.
afiyet olsun.

Hiç yorum yok: